Afbeelding
Foto: Ruud Zwaan

Surfin’ Santas duiken weer de zee in

Op zaterdag 10 december is het weer zover, honderden kerstmannen met surfplanken zullen de koude Noordzee trotseren tijdens Surfin' Santas, bij de Hart Beach Quicksilver surfschool aan de Strandweg 3b.

Het is dit jaar alweer de vierde editie van het evenement. Het Surfin' Santas event is in Europa nog relatief nieuw. Op plekken als Bondi Beach (Australië) en Cocoa Beach (Florida, USA) is het echter al langer een hit. Maar het weer is daar in december dan ook nog zeer aangenaam.

Hoewel dat in Scheveningen toch anders is, het water zal rond de 5 graden zijn, weten horden surfers het evenement te vinden. Aanmelden en ontvangst is om 12.00 uur. Deelname aan het evenement is gratis, maar vereist is wel dat je kan surfen en bereid bent een kerstmannenpak te dragen natuurlijk. De eerste 250 aanmeldingen ontvangen van Hart Beach een complete outfit. Daarnaast wordt iedereen aangeraden een wetsuit onder het kerstmannenpak te dragen.

Vervolgens is er om 13.00 uur een warming up met glühwein, muziek en warme chocomel, en om 13.30 uur zullen de kerstmannen gezamenlijk de zee in duiken.

Bij zeer slechte weersomstandigheden of geen golven, wordt het event naar 17 december verplaatst. Meer informatie is te vinden op de website en socials van Hart Beach.