Ja/Ja, Nee/Nee, Nee/Ja – hoe zit het met die stickers?

In 2020 heeft de gemeente Den Haag de Ja/Ja-sticker ingevoerd. Dit betekent dat alleen huishoudens met een Ja/Ja-sticker nog ongeadresseerd reclamedrukwerk, zoals flyers en folders, in de brievenbus krijgen.

Ondanks dat de Ja/Ja-sticker alweer twee jaar oud is, heerst er nog veel verwarring over welke sticker, nu wat betekent. Daarom zetten we het nog een keer op een rijtje.

* Nee/Nee-sticker: U ontvangt alleen geadresseerde post, berichten van de gemeente of van een netbeheerder. Geen ongeadresseerd reclamedrukwerk en ook geen huis-aan-huisbladen.

* Nee/Ja-sticker: U ontvangt geadresseerde post, huis-aan-huisbladen zoals De Scheveninger, berichten van de gemeente of van een netbeheerder. Geen ongeadresseerd reclamedrukwerk.

* Ja/Ja-sticker: U ontvangt naast uw geadresseerde post, ook berichten van de gemeente of een netbeheerder, huis-aan-huisbladen én ongeadresseerd reclamedrukwerk. 

* Geen sticker: Vanwege de invoering van de Ja/Ja-sticker is het hebben van geen sticker tegenwoordig gelijk aan het hebben van een Nee/Ja-sticker.

Heeft u interesse in een Nee/Ja- of Ja/Ja-sticker dan kan deze gratis worden opgehaald bij het kantoor van De Scheveninger aan Keizerstraat 40.