Gemeente lanceert Technologie voor Thuis Verkenner op zorginnovatiebeurs

Tijdens het drukbezochte evenement Ontmoet & Ontdek! Zorgtechnologie voor thuis, dat vrijdag 25 november plaatsvond aan de Zeestraat 8, is de Technologie voor Thuis Verkenner gepresenteerd. 

Dit hulpmiddel geeft mensen advies over welke technologie hen kan helpen bij het langer thuis wonen; zoals een slimme medicijnbox, een app voor mantelzorgers om een oogje in het zeil te houden of slimme lampen die de kans op vallen in het donker verminderen.

Wethouder Kavita Parbhudayal, aanjager van zorginnovatie, lanceerde de verkenner samen met een bezoeker. “Voor de meeste mensen is zorgtechnologie nog onbekend terrein. Dat is begrijpelijk, maar ook jammer. Want er zijn zoveel mogelijkheden. En de komende jaren komt er alleen nog maar meer bij. Maar hoe weet je nou wat bij jouw situatie past en hoe bepaal je dat? Daarom ben ik blij dat er vanaf vandaag een slimme hulp is. Met de Technologie voor Thuis Verkenner kan iedereen zelf checken welk hulpmiddel het beste zou passen”.

De verkenner is nog in ontwikkeling. Aan de hand van reacties van inwoners, mantelzorgers en zorg- en welzijnsmedewerkers wil de gemeente de verkenner verder verbeteren. Bewoners kunnen terecht bij één van de ervaar- of uitleenlocaties.