Moeizame overwinning SVC’08

Koploper SVC'08 tegen de ener laatste op de ranglijst HMSH, dat moest geen probleem worden, dacht menig SVC’08 supporter afgelopen zaterdag, maar dat pakte anders uit.

SVC’08 begon de wedstrijd goed. Het nam het initiatief en HMSH moest zich beperken tot verdedigen. Hoewel SVC’08 de wedstrijd onder controle had, kwam het niet tot grote kansen uit vlot lopende aanvallen, daarvoor was het spel veel te slordig. De kansrijke momenten moesten komen uit dode spelmomenten.

Uit zo’n moment kwam SVC’08, zei het ietwat gelukkig, ook op voorsprong. Uit een vrije trap kopte Sherdinant Michel tegen de lat en in de scrimmage die ontstond, werkte Okan Celik de bal in eigen doel, 1-0. Na deze voorsprong verzuimde SVC’08 de stand verder op te voeren en kon HMSH de schade tot de rust beperken.

Na rust zagen we een ander HMSH. Het zette meer druk, legde meer energie op de mat en kwam beter in de wedstrijd. Maar het was SVC’08 dat opnieuw scoorde. Thomas Hughes bracht de bal na een corner in de herkansing hard voor het doel en Sherdinant Michel was tijdig ter plaatse om de bal achter doelman Ismail Oruç te koppen, 2-0.

SVC'08 leek de wedstrijd rustig uit te kunnen gaan spelen. Maar niets was minder waar. Na een handsbal van Jordy de Bruin ging de bal op de stip. Dit buitenkansje liet HMSH niet liggen, 2-1.

Vanaf dat moment nam HMSH het initiatief in de wedstrijd van SVC'08 over. Het was billenknijpen voor de mannen van SVC'08, maar tot scoren kwam HMSH niet meer. SVC'08 deed dat in de extra tijd nog wel. Een van de lat gekaatste bal kwam voor de voeten van Thomas Hughes, die binnenschoot. Hiermee kwam de eindstand op 3-1.

Op zaterdag 3 december speelt SVC'08 uit tegen CION. Aanvang: 14.30 uur.