Verdachte wilde schieten op volle Pier

Op een zomeravond in augustus 2020 liep een ruzie op de Pier tussen twee drillrap-groepen fataal af. De 19-jarige Cennethson uit Rotterdam kwam daarbij door steekwonden om het leven. De nu 22-jarige Amsterdammer, die een geladen vuurwapen richtte op het slachtoffer terwijl deze probeerde weg te rennen, moest afgelopen woensdag voor de rechtbank verschijnen. 

Hij was voorman van een Amsterdamse drillrapgroep die al een tijd ruzie had met een drillrapgroep uit Rotterdam. De twee groepen waren naar de Pier gekomen om een langer spelende ruzie daar 'te regelen'. Daar liep de ontmoeting uit de hand en werd de 19-jarige Rotterdammer dodelijk verwond. 

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft de verdachte zich schuldig gemaakt aan wapen bezit en poging tot doodslag op de 19-jarige jongen. Hoewel hij niet direct verantwoordelijk was voor de dood van het slachtoffer, heeft verdachte volgens het OM een niet te onderschatten bijdrage geleverd aan zijn dood. Het conflict heeft plaatsgevonden dankzij verdachte, die ook nog eens de drukke Pier uitzocht als plek om het uit te vechten. 

Andere verdachten stonden eerder al voor de rechter. De Rotterdammer die de verdachte naar de grond trok werd veroordeeld tot 5 jaar cel, de voorman van de Rotterdammers tot 100 dagen jeugddetentie waarvan 50 voorwaardelijk, de twee Amsterdammers die hebben gestoken tot 11 jaar. Het Openbaar Ministerie eiste tegen de Amsterdamse verdachte 9 jaar gevangenisstaf. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.