Afbeelding
Foto: PR

Overname Atropos Uitvaartverzorging

Na ruim 100 jaar komt Atropos Uitvaartverzorging in nieuwe handen. Erik Boelkens gaat met pensioen en Iwan van Dongen neemt het van hem over. Atropos is altijd een echt Schevenings familiebedrijf geweest en volgens Iwan verandert daar niets aan.

De overgrootvader van Erik Boelkens was timmerman en maakte grafkisten. In die tijd waren er nog geen uitvaartverzorgers en werd het regelen van een uitvaart vaak gedaan met hulp van buren. Erik: “Toen die burenhulp minder werd, werd aan hem gevraagd of zijn zoon Willem, die met een zieken- en dodenfonds liep, de dragers kon regelen. Zo is de familie Spaans langzaam het vak ingerold. In 1920 heeft Willem het bedrijf officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is het al die tijd in de familie gebleven.”

Erik Boelkens is de kleinzoon van Willem Spaans. “Ik ben 68 jaar, dus het is tijd om met pensioen te gaan. Er is in de familie niemand die mij wil opvolgen. Mijn kinderen zijn andere dingen gaan doen. Dus ik ben op zoek gegaan naar een mogelijkheid om Atropos toch voort te zetten.” Die opvolging is gevonden in Iwan van Dongen, die al dertig jaar ervaring heeft in de uitvaartbranche en in de regio. “Atropos is een mooi bedrijf. Ik kom zelf uit een dorp in Brabant en dat dorpse voel ik hier ook. Waar ik warm van word, zijn de ervaren uitvaartverzorgers en medewerkers in het bedrijf, die met hart voor de zaak en voor Scheveningen werken.”

Erik: “We hebben bij Atropos altijd geprobeerd om op een goede manier de mix te vinden tussen zakelijkheid en medeleven. We zijn altijd een onafhankelijk familiebedrijf geweest dat de traditie nog kent, maar openstaat voor de wensen en ideeën van de familie. Iwan: “En dat wil ik graag zo houden. De medewerkers doen er alles aan om de familie zo goed mogelijk bij te staan. Wat ook prettig is, is dat ze goed met elkaar kunnen opschieten. Er heerst een fijne werksfeer.”

Atropos is in de jaren uitgegroeid tot een bedrijf met een eigen rouwkamer, eigen rouwauto's, en een eigen drukkerij. Erik: "We wilden niet afhankelijk zijn van anderen. Het werkt veel prettiger om dat zelf in huis te hebben. Iwan: "Daardoor zijn we heel flexibel. Als er bijvoorbeeld op zondag nog iets aan een rouwkaart veranderd moet worden, zijn de meeste drukkerijen gesloten. Voor ons is dat geen probleem, omdat we onze eigen drukkerij hebben.”


Atropos Uitvaartverzorging is gevestigd aan de Van Boetzelaerlaan 292 en 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar op telefoon: 070-3066030, of via het e-mailadres info@atropos.nl.