Van zorgrobot tot heupairbag

Evenementlocatie Beeld en Geluid, aan de Zeestraat 8, staat vrijdagmiddag 25 november in het teken van ‘Zorgtechnologie voor thuis’. Het evenement, waar bewoners en zorgprofessionals zelf slimme hulpmiddelen kunnen uitproberen, is gratis toegankelijk. Er is keuze uit meer dan 20 vernieuwende zorgoplossingen, live demonstraties en workshops voor (zorg)medewerkers. Bezoekers maken bovendien kans op het winnen van een robotstofzuiger of één van de andere slimme hulpmiddelen.

"Technologie wordt steeds meer onderdeel van ons leven. De juiste hulpmiddelen kunnen ervoor zorgen dat mensen langer gezond, prettig en zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Of dat mantelzorgers ontlast worden. Het doel van de markt is om geïnteresseerde bewoners, mantelzorgers en zorgmedewerkers te laten ontdekken welke mogelijkheden er allemaal zijn, aldus wethouder Kavita Parbhudayal.

Het evenement is gratis toegankelijk van 13.00 tot 16.00 uur. Er is koffie en thee voor bezoekers en bij de inloop (tot 14.00 uur) zijn er ook gratis broodjes. Met het oog op de beschikbare ruimte is vooraf aanmelden verplicht. Dat kan via de website www.technologievoorthuis.nl, waar ook een livestream te volgen is, of via telefoonnummer 070-3816810.

Op de markt kunnen bezoekers zelf ontdekken wat zorgtechnologie betekent, allerlei slimme hulpmiddelen voor in huis uitproberen en ontdekken welke middelen geleend kunnen worden. Bij zorgtechnologie voor thuis kan men denken aan een kleine zorgrobot om eenzaamheid te voorkomen, of een heupairbag die zorgt voor een zachte landing bij een val.  Ook kunnen zij in gesprek gaan met medewerkers van de gemeente en ondernemers.