Afbeelding
Foto: Eric van der Ende

Haagse Korfbaldagen van start

Momenteel is de 36e editie van de Haagse Korfbaldagen bezig. Haagse korfbalverenigingen en verenigingen uit omringende gemeenten strijden bijna twee weken lang in verschillende competities om de toernooioverwinning. KVS/Groeneveld Keukens doet met twee teams mee: 1 en A1.

KVS 1 won de vorige twee edities van het toernooi, namelijk vorig jaar (zonder publiek) en in 2019 (in 2020 vond er geen toernooi plaats vanwege corona). KVS A1 won het toernooi in 2018.

Afgelopen donderdag stond de eerste poulewedstrijd van KVS/Groeneveld Keukens 1 op het programma. De Scheveningse korfballers traden aan tegen het Haagse Die Haghe in de Sportcampus in het Zuiderpark. KVS begon goed aan de wedstrijd en nam een 14-6-voorsprong, maar geleidelijk aan dichtte Die Haghe het gat en kwam het zelfs op gelijke hoogte (21-21). Ook donderdag wist KVS gas te geven en won het uiteindelijk met 23-30.


In thuishal de Blinkerd speelde KVS afgelopen zaterdag tegen Achilles. De ploeg van André Kuipers nam een ruime voorsprong (9-2), maar Achilles vocht zich terug in de wedstrijd. De rust werd ingeleid met een 13-9-voorsprong voor KVS. Achilles kwam nog verder terug, zelfs tot 15-14, waarna de Scheveningers de overwinning toch nog veilig stelden in het laatste gedeelte van de wedstrijd (23-18).