Afbeelding
Foto: CvE

Vrijwilligers: “Voor mij is de Buurtkamer onmisbaar”

In de Doornstraat 415 vind je de Buurtkamer, de ‘huiskamer’ van de buurt. Het is een plek om elkaar te ontmoeten, om te praten en om samen iets te ondernemen. 

De Buurtkamer wordt gerund door vrijwilligers, en bewoners uit de directe omgeving zijn van harte welkom voor allerlei activiteiten, zoals een spelletjesmiddag, een bingo en een rommelmarkt. Maar ze kunnen er ook terecht voor een gezellig praatje, een kopje koffie of deelname aan een leesclub.


Hanneke Oortgiesen is vrijwillig coördinator van de Buurtkamer. “Iedereen is welkom in de Buurtkamer, ook mensen die in de Buurtkamer een kleinschalige activiteit willen organiseren. Ze krijgen de sleutel en kastruimte maar zijn verder zelf verantwoordelijk voor de activiteit. Ze moeten zelf de financiën en de PR regelen. Ons budget is beperkt, dus we vragen van de vrijwilligers die hier activiteiten organiseren, om dat zo veel mogelijk kostendekkend te doen.”


Een van de vrijwilligers, Jet Veenkamp organiseert samen met Cees Kruithof elke vrijdag de klaverjasclub en op dinsdag het maaltijdproject voor ouderen. Jet: “Het gaat vaak om alleenstaande mensen die voor zichzelf niet altijd een gezonde maaltijd bereiden. Voor vijf euro krijgen ze hier een driegangenmaaltijd, die ik samen met drie andere vrijwilligers klaarmaak. Op deze manier blijf ik lekker bezig en je houdt er een netwerk aan over van mensen met wie je leuke dingen doet. En het is elke keer weer een uitdaging om met het beschikbare budget een lekkere maaltijd klaar te maken.”


Ook Hanna van Geest en Riet Westerduin zijn vrijwilligers bij de Buurtkamer en helpen onder andere op dinsdagmiddag met koken. Hanna: “Ik vind het heel leuk om te doen. De mensen zijn heel vriendelijk en waarderen het ook heel erg, dus ik ga er altijd met plezier naar toe.” Riet maakt ook zelf gebruik van de activiteiten in de Buurtkamer. “Voor mij is de Buurtkamer onmisbaar. Ik ben 89 jaar en alleen, en heb nog maar weinig contacten over, dus ik ben hier heel blij mee. Vooral aan de gezelligheid onder elkaar heb ik veel.”


Hanneke: “Wat voor onze buurtbewoners leuk is om te weten, is dat we elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur een kleine snuffelmarkt organiseren met tweedehands spullen en kleding. Wat we verdienen met verkoop gebruiken we bijvoorbeeld voor het organiseren van workshops of voor een nieuw gasfornuis in de keuken.”


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de vrijwillig coördinator Hanneke Oortgiesen via telefoon: 06-12235656, of door een mail te sturen naar e-mail:
hanneke.oortgiesen@welzijnscheveningen.nl.