Week van Respect geopend in Madurodam

Maandagochtend opende de Respect Foundation samen met partners, docenten en jongeren de Week van Respect in Madurodam: een plek waar jongeren écht een stem hebben en daadwerkelijk een verschil maken. 

Tijdens de opening ging de organisatie in gesprek met Tweede Kamerlid René Peters, schoolleider Ouahiba Sialiti en rabbijn Awraham Soetendorp over wat respect voor hen betekent. Het werd dan ook een inhoudelijke, interactieve én feestelijke ochtend, waarin elkaar ontmoeten, verbinden en expertise delen centraal stonden. 

De Week van Respect is een initiatief van de Respect Foundation, waarbij jongeren worden geactiveerd en geïnspireerd om zelf bij te dragen aan een omgeving waarin zij zich thuis voelen. Want, respectvol samenleven begint bij jongeren. 

In de Week van Respect gaan honderden gastsprekers de klas in om hun persoonlijke verhaal te vertellen, zoals burgemeesters, wethouders, politici, (wijk)agenten, veteranen, topsporters, BN'ers, jeugdwerkers en andere betrokken Nederlanders. Met als doel: verbinden, ontmoeten en jongeren inspireren zelf actief bij te dragen aan een respectvolle samenleving.

Ook doen er meer dan 600 scholen mee aan de '3x respect!' les methodiek, waarbij ze respect zo veel mogelijk meteen in de praktijk leren brengen. Het motto is dan ook: respect moet je doen! Stap voor stap, klas voor klas, ontmoeting voor ontmoeting.