Afbeelding
Foto: Dick Teske

Aanstaande zaterdag komt Sinterklaas weer aan

Op 12 november is het weer zover, de dag waar iedereen het hele jaar al naar uitkijkt: de intocht van Sinterklaas. Dit jaar komt de goedheiligman met zijn pieten maar liefst voor de 75e keer aan in de haven van Scheveningen, waar hij zoals altijd op een warm onthaal mag rekenen.

Om 10.30 uur zal er een feestelijk podiumprogramma van start gaan aan de Scheveningse haven om iedereen vast op te warmen voor het moment waarop de Pakjesboot 070 zo rond 11.15 uur de haven in vaart. Sinterklaas zal rond 11.30 uur voet aan wal zetten, waar op het podium een officieel ontvangst zal plaatsvinden. Om 12.00 uur zal de Sint de haven verlaten om aan zijn rijtoer door de stad te beginnen.


De rijtoer zal er dit jaar iets anders uitzien, zo zal de Sint zijn tocht dit jaar niet door de Keizerstraat afleggen, maar meteen vanuit de haven via de Vissershavenweg, Treilerdwarsweg en Zeesluisweg de Westduinweg op draaien. Vanaf daar voert de tocht via de Duinstraat en Scheveningseweg naar de Frederik Hendriklaan, waar de stoet rond 13.25 uur aan zal komen. Nadat de toer over de Frederik Hendriklaan is gegaan, zal de stoet rond 14.00 uur de Aert van der Goesstraat bereiken. Daarna trekt de levendige stoet nog via de Valeriusstraat en de 2e Sweelinckstraat door naar de Reinkenstraat om snoepgoed rond te strooien.

Vanaf daar zal Sinterklaas met zijn gezellige stoet onder meer per tram een deel van de rijtoer afleggen in de richting van het centrum. Daar wordt de intocht vanaf omstreeks 17.00 uur feestelijk afgesloten op het Lange Voorhout. Kijk voor het complete programma op de website:
www.sinterklaasindenhaag.nl.