Stadspenning oud-directeur Beelden aan Zee

Zaterdag 5 november was een bijzondere dag voor de 67-jarige Jan Teeuwisse, oud- directeur van museum Beelden aan Zee. Uit handen van wethouder Saskia Bruines, kreeg hij een stadspenning uitgereikt, als blijk van waardering voor zijn inzet en vele verdiensten als directeur voor het museum.

Teeuwisse droeg zijn directeursfunctie per 1 mei jongstleden over aan Brigitte Bloksma. Afgelopen zaterdag heeft hij afscheid genomen van het museum.

Beelden aan Zee is een particulier museum dat in 1994 in Scheveningen zijn deuren opende. Al sinds de beginperiode maakte Teeuwisse deel uit van de adviescommissie van het museum. Als kunsthistoricus werkte hij in die periode als hoofdconservator Moderne Kunst bij het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie in Den Haag. 

Sinds 2002 bekleedde Teeuwisse de functie van directeur en maakte hij van het museum een professioneel instituut voor de beeldhouwkunst dat ook internationaal hoog staat aangeschreven.

Onder meer richtte hij een wetenschappelijk onderzoeksinstituut op: het Sculptuur Instituut. Dit bestudeert archieven, geeft publicaties uit en adviseert. Bovendien begeleidt het stagiaires en promovendi van diverse universiteiten. Teeuwisse heeft ook een groot aantal publicaties met betrekking tot de beeldhouwkunst op zijn naam staan.