SVV Scheveningen gelijk tegen OFC

Afgelopen zaterdag 5 november, deed SVV Scheveningen zichzelf tekort tegen staartploeg OFC uit Oostzaan. Na 90 minuten moest de ploeg genoegen nemen met een gelijkspel.

Scheveningen begon wat onwennig op het spekgladde Arie de Jagerveld. De gasten, die overigens alles qua voorbereiding probeerden te verstoren, begonnen fel aan het duel op Houtrust. Zo leek doelman Lipman na drie minuten al een tegengoal te moeten incasseren, maar gelukkig werd tijdig buitenspel geconstateerd door de assistent-scheidsrechter. Dat schudde de Scheveningers wel wakker, die zich leken te herpakken.

In de tweede helft was het Scheveningen dat te gehaast te werk ging, maar wel OFC de wil op probeerde te leggen. Het kwam tot enkele kansen, maar wist niet echt gevaarlijk te worden voor het doel van de Oostzaanse Football Club. Toch wist Scheveningen in de 69e minuut op een 1-0 voorsprong te komen. Na een goede actie op het middenveld werd spits Mike de Niet vrijgespeeld die oog-in-oog met doelman Agyei medogenloos in de verre hoek binnenschoof. Een opluchting was te voelen op een druilerig Houtrust. Mondjesmaat kwam OFC er nog uit, maar wist net voor tijd wel te profiteren van een ietwat trage omschakeling van Scheveningen, waardoor het op 1-1 kwam.
Daarna gingen beide ploegen nog alles op alles spelen, maar kreeg niemand meer een echt uitgelezen kans op de overwinning.