Afbeelding

Kalinko Heren 1 behaald winst in Stolwijk

Afgelopen weekend reisde Kalinko Heren 1 af naar Stolwijk voor een gewaagde wedstrijd in de Stolp tegen Dosko Heren 1. De spannende wedstrijd ging vrij gelijk op, toch wisten de Scheveningers met een overwinning van 1-3, de punten mee naar huis te nemen.

Het spel begon goed, al vroeg in de eerste set kon Kalinko een gaatje slaan. Door goede aanvallen van de middens werd de service vaak direct teruggehaald. De aanval liep op alle posities heel soepel en door mooie bloks was het moeilijk voor Dosko om door de verdediging heen te komen. De eerste set werd dan ook afgesloten met een verdiende 15-25 voor Kalinko.

De set erna begon net andersom. Dosko kon wat meer druk uitoefenen met hun service. De hele set keek Kalinko tegen een achterstand aan, maar vanaf 18-18 tot 23-23 kwamen Dosko en Kalinko telkens weer gelijk. Op het juiste moment lukte het de Scheveningers om twee punten te pakken en daarmee op tijd de set binnen te halen (23-25).

Het beeld van de 3e set was vergelijkbaar. Dosko bleef telkens met drie of vier punten voor. Na een stand van 14-12 liep het nog verder uit waardoor Ans haar tweede time-out van die set moest gebruiken op 18-12. Daarna lukte het Kalinko toch nog om zich terug te knokken naar een stand van 21-20. Helaas was de set daarna snel voorbij. Dosko herpakte zichzelf en wist weer met goed serveren punten te pakken. Hierdoor haalden ze het setje binnen met 25-21.

De vierde set had Kalinko nog een kans de wedstrijd binnen te halen. Bij een verloren set zou echter nog een beslissende set volgen. Het begin van de set was stuivertje wisselen tussen de beide teams. Dosko zorgde er halverwege de set nog voor dat het wel spannend bleef, maar kon niet verder inlopen dan twee punten. Bij een stand van 19-21 ging er door goed verdedigen en blokkeren niets meer op de grond aan de kant van Kalinko. De Scheveningers haalden verdiend vier punten en daarmee de wedstrijd binnen.

Kalinko Dames 1

Kalinko Dames 1 speelde een derby tegen het eerste damesteam van Inter Rijswijk. Hoewel Kalinko goed punten weet te pakken in de thuishal, zijn de uitwedstrijden dit seizoen een grotere uitdaging.

De eerste set begon een beetje tam en terughoudend van de kant van Kalinko. De pass werd aan de linkerkant goed onder druk gezet en de aanval kwam niet goed door het blok en de verdediging heen. Hierdoor kreeg Inter Rijswijk duidelijk de overhand en eindigde de eerste set met 25-18.

Aan het begin van de tweede set liep de spanning tussen de teams en de scheidsrechters al snel op door niet rechtlijnige beslissingen van de scheidsrechter over technische fouten. Als gevolg hiervan zwaaide de scheidsrechter eerst met een gele en vervolgens met een rode kaart naar AndrĂ© van Leeuwen, de coach van Kalinko. Desondanks bleef het spel redelijk gelijk op gaan. Rijswijk had echter een mooie aanval strak diagonaal voor het blok langs, waar Kalinko punten op inleverde. Rijswijk pakte uiteindelijk de tweede set met 25-21.

De eerste helft van de derde set ging gelijk op, ondanks het oplopende aantal servicefouten aan de kant van Kalinko. Het spel was gespannen en gehaast, wat resulteerde in rommelige rally's met onzuiver overgenomen sets en ondermaatse verdediging. In de aanval kwam Kalinko er beter doorheen richting het eind van de set: de aanvalskracht op het midden en diagonaal werd beter benut. Dit was echter niet genoeg, en de winst werd binnengehaald door Rijswijk met 25-22.

De laatste set begon rommelig: een verkeerde opstelling aan de kant van Rijswijk legde het spel meermaals stil. Hiernaast zijn veel punten ingeleverd op foute services. Uiteindelijk viel hierdoor de set naar de kant van Rijswijk, met 25-23.

Volgende week spelen de meiden weer in hun vertrouwde hal in Scheveningen tegen VCN uit Capelle aan den IJssel, die nu op de derde plek staat.