Afbeelding
Foto: PR

Buitenexpositie ‘Klimaatverhalen’ bij Museon


In de tuin rondom Museon-Omniversum, aan de Stadhouderslaan, staan sinds kort zestien opvallende foto’s uit de serie Klimaatverhalen, gemaakt door aanstormend talent Louisiana van Onna. De buitenexpositie is vrij toegankelijk.

Louisiana van Onna maakt bezoekers bewust van een van de belangrijkste onderwerpen van deze tijd: klimaatverandering. Door dieren, meteorologische instrumenten en andere voorwerpen afkomstig uit de collectie van Museon-Omniversum in een bijzondere context te plaatsen, vertelt Van Onna bijzondere verhalen over de verandering van ons klimaat. Van maskers van Inuit uit Groenland, waarvan de cultuur verandert door het smeltende ijs, tot koraal dat te lijden heeft van de verzuring en opwarming van het zeewater.

“De gevolgen van klimaatverandering vormen een probleem dat vaak te groot is om te begrijpen. Mijn portretten van objecten uit het depot van Museon-Omniversum fungeren als gespreksstarter om over klimaatverandering te praten. Zodat we het onderwerp tastbaar maken”, aldus de fotografe. De fotoserie Klimaatverhalen sluit aan op One Planet, de programmering van Museon-Omniversum die draait om mens, aarde en duurzame ontwikkeling.

Fotografe Louisiana van Onna (1995, Amsterdam) is afgestudeerd aan de afdeling Fotografie van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.