Afbeelding

Strijdlust Kalinko Heren 1 geeft de doorslag

In een spannende volleybalwedstrijd heeft Kalinko Heren 1 gewonnen van het Haagse Sovicos Heren 1. Op bezoek in de Steenwijklaan werd een gretig Kalinko beloond met een 3-1 overwinning.

Onder toeziend oog van een flink aantal supporters die meegereisd waren, stonden de mannen klaar om te strijden voor elke punt. De wedstrijd begon onrustig. Een ace van Arnout werd niet geteld en het spel lag even stil na een opstellingsfout van Sovicos. Sovicos ging hier beter mee om en kwam op een voorsprong. Kalinko hield het gat klein, maar kon vooral door eigen fouten niet langszij komen. Wel werd de spanning richting het einde van de set steeds hoger. Het was nu juist Kalinko die daar beter mee omging. Het zorgde voor een zeer spannend slot waarbij beide teams probeerden de eerste set in hun voordeel te beslissen. Het waren uiteindelijk de Scheveningers die met 31-29 de set als winnaar afsloten.

De tweede set ging Kalinko gemakkelijker af en zij waren het die als winnaar van de set het veld verlieten. Deze keer met een 19-25 voorsprong.

In de derde set begon het moeizaam voor de Scheveningers die weer in dezelfde opstelling aantraden. Sovicos begon beter te serveren en legde ook aanvallend veel druk op Kalinko. Uiteindelijk wisten ze de stand terug te brengen tot 24-26 en dat betekende voor het team de winst van de wedstrijd, wat ook zo gevierd werd.

De vierde set werd door een aantal slordigheden weggegeven aan Sovicos. Maar dat kon niet wegnemen dat Kalinko een prima 3-1 overwinning behaalde en weer vier punten mee naar huis mocht nemen.