Afbeelding
Foto: Dick Teske

Scheveningers genomineerd voor Vrijwilligersprijzen 2022

Algemeen

Op woensdag 26 oktober werd alvast een tipje van de sluier gelicht, toen wethouder Kavita Parbhudayal de nominaties voor de Haagse Vrijwilligersprijzen 2022 bekendmaakte. Hier zaten ook een aantal genomineerden uit het stadsdeel Scheveningen bij die zich vrijwillig inzetten.

Rinus Jenezon, vrijwilliger bij SVV Scheveningen, is kanshebber in de categorie Sport. Rinus helpt als ‘Manus-van-alles’ inmiddels alweer 60 jaar bij de voetbalvereniging. Van elftalleider tot terreinknecht of worstenverkoper, niets is te gek. Rinus zet zich onverstoord met hart en handen in voor de vereniging.

Judith Baars, zet zich in bij het bewonersoverleg Duinoord, de Joodse Begraafplaats en de Haagse Vogelbescherming. Ze is enorm betrokken bij de drie organisaties en heeft veel liefde voor de natuur. 

Ook als team zijn Scheveningse vrijwilligers genomineerd. In de categorie Buurt & Omgeving is één van de kanshebbers het Zoekteam Vermiste Honden Haaglanden. Deze vrijwilligers zoeken zelfs ‘s nachts naar vermiste huisdieren. Daarbij zijn ze perfect voorbereid. Bij de 73 zoekacties die het zoekteam in 2022 deed werden er maar liefst 71 vermiste honden levend teruggevonden.

Voor de prijs voor de Vrijwilligersorganisatie 2022 maken 32 organisaties kans op de eerste of tweede prijs. Hiervoor zijn ook de KNRM station Scheveningen, dat 24 uur per dag oproepbaar is voor het helpen en redden van mensen op het water, de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade (HVRB), die de veiligheid van ongeveer elf kilometer Haags strand gedurende de zomermaanden waarborgt, De Ooievaart, met de befaamde rondvaarten. Ook de Wegelaergroep is genomineerd. De scoutinggroep heeft speltakken voor kinderen met een verstandelijke beperking naast hun regulier aanbod voor jongens en meisjes met een lichamelijke beperking. Daarnaast is ook in deze categorie het Zoekteam Vermiste Honden Haaglanden genomineerd.

In totaal zijn er nu vijftien vrijwilligers, vijf teams en 32 organisaties genomineerd. De prijs wordt in zeven categorieën uitgereikt: Buurt & Omgeving, Sport, Zorg & Welzijn, Cultuur, Ontwikkeling & Jeugd. Voor elke categorie zijn drie individuele kanshebbers uitgekozen van de 82 nominaties. Op 19 november aanstaande worden de winnaars van de Haagse Vrijwilligersprijzen bekend gemaakt.