Afbeelding
Foto: Robin Butter

Festival Betovering feestelijk van start

Afgelopen vrijdag 21 oktober ging de 23e editie van kinderkunstfestival de Betovering feestelijk van start. Wethouder Saskia Bruines, van Cultuur, opende het festival met een toost in de Koninklijke Schouwburg. Nog tot en met 29 oktober zijn er volop prikellende activiteiten, magische voorstellingen en bijzondere workshops te ervaren.

Bruines toonde zich enthousiast over het initiatief van het festival. “Geweldig dat er zoveel Haagse kinderen door dit betoverende festival kennis kunnen maken met kunst en cultuur. Mooi om te zien dat Haagse cultuurinstellingen dit kinderfestival een warm hart toedragen. Ook vanuit de gemeente vinden we het belangrijk dit initiatief te ondersteunen. Ik wens iedereen een betoverende herfstvakantie.” Ook Miriam Duiker, directeur van de Betovering, keek erg uit naar haar eerste festival.


Het festival kent veel verschillende locaties verspreid door de stad. Zo wordt er bij Muzee bijvoorbeeld kindertheaterstuk Onder de Grond opgevoerd, worden in het Kunstmuseum fantasierijke kinderworkshops gegeven en kunnen kinderen bij Bibliotheek Scheveningen genieten van een interactieve silent disco theatervoorstelling. Bij Museum Beelden aan Zee kunnen kinderen op 25 en 27 oktober zelfs een eigen beeld van gips maken. Genoeg te beleven dus deze herfstvakantie!

Kijk voor het volledige programma op www.debetovering.nl.