Afbeelding
Foto: Artist Impression

Nieuwe inloopavond voor vernieuwing Middenboulevard

De gemeente start in november 2022 met de werkzaamheden voor het vernieuwen van de boulevard tussen de Pier en de Beeldentuin, de zogenoemde Middenboulevard. Woensdag 26 oktober vindt er een inloopavond plaats voor omwonenden en belangstellenden. 

Het werk aan de Middenboulevard start in het najaar van 2022 en wordt in vier periodes uitgevoerd. De totale werkzaamheden duren tot het najaar van 2024.

De eerste fase, die in november van start gaat, behelst het inrichten van het bouwterrein en de zogenoemde grondwerkzaamheden, zoals het verleggen van kabels en leidingen. Ook wordt er een grote bouwbrug aangelegd om het werkgebied beter bereikbaar te maken. Ook wordt een start gemaakt met de sloopwerkzaamheden en het verbreden van de boulevard. De verwachting is dat deze eerste fase tot maart 2023 zal duren. 

Periode 2 loopt van maart 2023 tot en met november 2023. De sloopwerkzaamheden en het verbreden van de boulevard worden afgerond en er wordt gestart met het aanbrengen van de bestrating op de boulevard van het Kurhaus tot Sealife. De strandpaviljoens in het gedeelte tussen de Beeldentuin en de Pier staan op een tijdelijke locatie meer richting zee. 

In november 2023 start periode 3. Er wordt dan begonnen met de werkzaamheden rond de Beeldentuin en zal de bouwbrug weggehaald worden. 

Tot slot zal van maart 2024 tot en met juli 2024 de laatste periode aanbreken. De afronding van de werkzaamheden rond de Beeldentuin vinden plaats en zullen banken en verlichting geplaatst worden op de Middenboulevard. De strandpaviljoens staan op hun nieuwe locatie.


Tijdens de inloopavond, die plaatsvind op woensdag 26 oktober van 19.00 tot 20.30 uur in het Kurhaus, zal de gemeente u samen met aannemer Heijmans NV informeren over het project en het werk. Onder andere het ontwerp, de bouwplanning, de inrichting van de bouwplaats en het communicatietraject van het project komen aan bod.

Bent u niet in de gelegenheid om de inloopavond te bezoeken? Binnenkort vindt u alle projectinformatie op de websites: www.denhaag.nl/dekustgezond en www.scheveningen.denhaag.nl.