Afbeelding
Foto: PR

Motie aangenomen terugkeer voetbalkooi Duindorp

Op donderdag 20 oktober liet Hart voor Den Haag enthousiast weten dat de raad met een ruime meerderheid heeft gestemd voor de motie die oproept tot terugkeer van de (omstreden) voetbalkooi in Duindorp.

De kooi werd in 2019 weggehaald in verband met de herinrichting van de Houtrustweg en de bouw van nieuwe woningen. Op 30 juni 2021 ging het bericht de ronde dat men was begonnen met de werkzaamheden voor de terugkeer van de voetbalkooi aan de Houtrustweg, nadat het stadsbestuur in september 2020 had laten weten dat er een nieuwe, geluidsarme voetbalkooi zou komen. Maar door zorgen van omwonenden over geluidsoverlast is de voetbalkooi tot vandaag nog niet teruggeplaatst. 


De gemeente wacht op behandeling en een besluit van de rechtbank. De partijen Hart voor Den Haag en SP hebben al vaker aandacht gevraagd voor de voetbalkooi. Tijdens de raadsvergadering deze week dienden zij een motie in waarin de politiek zich uitspreekt voor de terugkeer van de kooi. Hart voor Den Haag-raadslid Dubbelaar: "Deze motie zorgt er niet direct voor dat de voetbalkooi terugkomt, het is wel een belangrijk signaal naar bewoners. Wij ontvangen hier regelmatig vragen over en moeten nu helaas wachten op een besluit van de rechtbank."


De motie 'Voetbalkooi Duindorp moet terug' werd met een ruime meerderheid aangenomen in de raad. SP-raadslid Lesley Arp vult aan: "Het college heeft meermaals toegezegd dat de voetbalkooi terug zou komen. Toch is dat nog steeds niet gelukt. Dat is slecht voor het vertrouwen in de politiek. Bovendien verdient de jeugd gewoon een plek in Duindorp." 


Op dit moment is het afwachten wat er uit de rechtszaak naar voren komt en hoe het college de zaak op zal pakken. De partijen hopen dat er snel meer duidelijkheid is over de zaak.