Afbeelding
Foto: SVV Scheveningen

Nieuwe LED-verlichting voor SVV

SVV Scheveningen heeft de veldverlichting vervangen voor duurzame LED verlichting. De club heeft veld 2 van 200 lux en velden 4 en 5 laten voorzien van 75 lux LED verlichting van Dark Light.

LI sports was de enige verlichtingsleverancier die het voor elkaar kreeg om de velden volgens de normen van de sportbond én de nieuwste richtlijnen voor lichthinder te verlichten. Wel zo fijn voor de omliggende buren en de voetballers die komen sporten.


Het sportveld wordt namelijk omringd door woningen en appartementencomplexen. Ondanks dat de lichtmasten erg dicht op de woningen staan hebben de omwonenden door de toepassing van Dark Light armaturen als het goed is minder tot geen last van hinderlijke inkijk of strooilicht in de woningen. Tevens zijn er nieuwe masten geplaatst, nieuwe grondkabels geplaatst en een nieuwe meterkast geïnstalleerd. Zo heeft SVV Scheveningen een nieuwe infrastructuur die klaar is voor de toekomst.


Ondanks de verhoging van het lichtniveau realiseert SVV Scheveningen met deze verduurzaming een besparing van 59% ten opzichte van de oude verlichting.