Afbeelding

KVS verdient titel ‘Herbstmeister'

KVS/Groeneveld Keukens heeft zaterdagmiddag uitstekende zaken gedaan. Zelf versloeg het nummer 3 SKF met 21-12 na een 9-8-ruststand, en daarnaast zag het titelconcurrent Die Haghe niet verder komen dan een 15-15-gelijkspel tegen Pernix. Door dit resultaat mag KVS zich alvast ‘Herbstmeister’ noemen, maar die ‘eretitel’ krijgt pas echt glans als volgende week ook de voorlopig laatste veldwedstijd wordt gewonnen van Tweemaal Zes.

Met het treffen tegen Speelt Korfbal Fair (SKF) trof KVS een oude bekende. De twee, in het verleden behorend tot de subtop van Nederland, duelleerden ooit regelmatig met elkaar. Met name tijdens de zaalcompetitie waar dan vaak ook nog promotie naar de Korfbal League op het spel stond.

KVS speelde afgelopen zaterdag zeker in de beginfase geroutineerd en het overblufte het jeugdige SKF. Doordat het vrijwel alle rebounds pakte kon KVS naar hartenlust blijven schieten met als gevolg dat het na amper tien minuten al 6-0 stond.

SKF gooide het daarna tactisch om: het haalde een lange rebounder uit het andere vak om het Madjid Korodowou, die tot dan toe werkelijk geen rebound verloor, moeilijk te maken. De wissel pakte goed uit want KVS had minder rebounds en werd bovendien slordiger in het spel. SKF maakte optimaal gebruik van de mindere fase van KVS en zo ging het van 9-3 voor KVS naar een minimale 9-8 voorsprong de rust in, die met name voor KVS als geroepen kwam.

De rust had KVS kennelijk goed gedaan want meteen na rust liep KVS uit naar een 11-8-voorsprong waarna het spel langdurig stillag na een ongelukkige botsing tussen een heer van SKF en Larissa Lazarom. Nadat Lazarom zich noodgedwongen moest laten wisselen pakte KVS de draad weer op.

Met name de kansen in en rondom de paalzone werden goed dan wel slim benut en doordat SKF op beslissende momenten de verkregen strafworpen miste, liep KVS vanaf dat moment hard weg. Zo ging het van 11-8 naar 14-8 en vanaf een 17-10-tussenstand speelde KVS een gewonnen wedstrijd.

SKF was niet meer bij machte om het KVS, zoals het wel eind eerste helft deed, moeilijk te maken. De uiteindelijke 21-12-overwinning was dan ook verdiend. En nadat na afloop bekend was geworden dat concurrent Die Haghe verrassend gelijk had gespeeld tegen Pernix (15-15) mocht het zich ook nog kronen tot ‘Herbstmeister' op de avond dat in het KVS-clubhuis het jaarlijkse ‘OktoberFest' tot in de late uurtjes werd gevierd.