Afbeelding

Kalinko dames weren zich dapper tegen koploper

Afgelopen zaterdag nam Kalinko D1 het op tegen de koploper van de competitie: Donki Sjot D1. Wellicht schijnbaar een kansloze wedstrijd, gezien de positie van Kalinko in de onderste helft van de competitie. Maar niets bleek minder waar. In een bloedstollende wedstrijd wisten de Scheveningse meiden er een vijfde beslissende set uit te slepen, nadat beide teams twee sets hadden gepakt.

De eerste set begon erg stroef voor Kalinko. Het spel was terughoudend en gespannen, waardoor Donki Sjot het spel kon bepalen met hun sterke aanval. Al snel stond Kalinko 15-5 achter. Een service serie van Evelyn bracht hier echter verandering in. De meiden kwamen weer beter in hun spel en wisten zich terug te knokken naar 18-20. Donki Sjot leek hierdoor wakker geschud en kreeg weer de overhand, waardoor ze de set pakten met 25-20.

De tweede set was niet om over naar huis te schrijven. Het spel ging gelijk op tot 11-12, maar de pass van Kalinko bezweek onder de strakke serve van Donki Sjot rechtdoor langs de lijn. Zeven punten vielen achter elkaar voor de ploeg uit Den Dungen, wat hen op een voorsprong van 23-13 bracht.

Halverwege de set zijn Kirsten en Elena in het spel gewisseld om versterking bij de antennes te bieden. Maar deze set heeft alsnog het verschil niet kunnen maken, maar tijdens de volgende drie sets waren beide speelsters onmisbaar.

De derde set was het omslagpunt van de wedstrijd. Een achterstand van 0-2 zorgde ervoor dat Kalinko eindelijk voluit en met lef ging spelen. De set ging in het begin gelijk op, waarna Julia Kalinko op een voorsprong van 11-8 bracht met een goede serviceserie.

Deze voorsprong werd echter weer ingeleverd tijdens een serviceserie van Donki Sjot, waardoor de ploeg op matchpoint kwam. Deze werd echter niet gepakt, en wat volgde was een nek aan nek race, die alleen gepauzeerd werd om zweetsporen van de vloer te vegen.

De trommel werd erbij gepakt en de hele zaal keek met ingehouden adem naar de eindeloos lange rally’s waarin duidelijk werd dat geen van beide ploegen van plan was om deze set weg te geven. Na een bloedstollende strijd had Kalinko de set weten te pakken met een eindstand van 30-28.

De winst van de derde set smaakte naar meer. In de vierde set werd de pass aan beide kanten onder druk gezet. Kalinko wist door de zetten tot een 19-12 voorsprong, waarna er geen ruimte meer werd gegeven aan Donki Sjot om terug te komen. De set werd vrij makkelijk binnen gehengeld door Kalinko met 25-18.

Met een tussenstand van 2-2 in sets lag het speelveld weer compleet open. Kalinko kon nu de kans pakken om te stunten tegen de koploper en de winst in Scheveningen te houden. De set ging gelijk op tot 6-6. Door een ongelukkige telfout, kwam de stand uit op 8-6 in het voordeel van Donki Sjot, in plaats van 7-7. Vermoeidheid begon op te spelen bij beide teams en het spel aan de kant van Kalinko werd slordiger. Donki Sjot nam dus toch de winst mee naar huis, door de laatste set met 15-11 af te maken.

Geen winst dus, maar twee punten pakken tegen de koploper is verre van een schande. Dit belooft veel goeds voor de rest van het seizoen. De eerstvolgende wedstrijd voor de dames van Kalinko is uit tegen de dames van Inter Rijswijk op 5 november aanstaande.