Met spoed gezocht

Het Trefpunt, aan de Tesselsestraat 71, is met spoed op zoek naar een Aerobics juf of meester. De les wordt op dinsdagavond van 19.30 tot 20.30 uur gegeven aan een enthousiaste groep dames van verschillende leeftijden. Er is een vakkrachtvergoeding van 25 euro per uur beschikbaar (eventueel ZZP-tarief in overleg). Voor meer informatie kun je contact opnemen via telefoon: 070-3385499 en vraag naar Sabine of Danielle.


Verdiepingsbijeenkomst

De verdiepingsbijeenkomst 'Vrouwen in het leven van Mozes’ wordt geïnspireerd door de Bijbelverhalen over vrouwen in het leven van Mozes. Zij zijn uitermate belangrijk, want zonder deze vrouwen was Mozes een vroegtijdige dood gestorven.

Er wordt gelezen over de vroedvrouwen Sifra en Pua, die de opdracht van de farao om alle pasgeboren Joodse jongetjes in de Nijl te gooien negeren, over zijn moeder Jochebed die hem drie maanden verborgen hield en zijn zus Mirjam die hem in een biezen mandje in het riet plaatste, daar waar de dochter van de farao altijd baadde. Deze prinses nam het kind als het hare aan. Als volwassene ontmoette hij in de woestijn degene die zijn vrouw zou worden: Sippora. Zij redde hem op een merkwaardig moment (God wilde hem doden) door een rituele handeling. Verder het verhaal over de doortocht door de Rode Zee, waarna Mirjam danste en zong zelfs profetes wordt genoemd. Tenslotte het verhaal overhaar kritiek op Mozes en de reden daarvoor.

Wat hebben deze vrouwen ons ook nu nog te zeggen? De bijeenkomst is donderdag 27 oktober, van 14.30 tot 16.30 uur bij de Antonius Abt, Scheveningseweg 233. Opgave via e-mail:
secretariaat@rkdenhaag.nl of telefoon: 070-3541742.