WO 26 OKT


Spaanse les

Elke woensdagochtend van 10.15 tot 11.15 uur wordt in het Kalhuis, aan de Badhuisstraat 177, Spaanse les conversatie (licht gevorderd) gegeven. De kosten hiervoor bedragen 4 euro per les, voor acht lessen. Er is nog plek Heeft u interesse? Voor aanmelding, stuur een e-mail naar:
balie.kalhuis@welzijnscheveningen.nl of bel naar telefoon: 070-3069900.

Zing mee

In het Couvéehuis aan de Frankenslag 139 kunt u elke woensdag van 10.30 tot 11.30 uur meezingen met het seniorenkoor. Bent u nieuwsgierig, ga gerust vrijblijvend langs. Als het u bevalt, kunt u zich inschrijven, de kosten bedragen 16 euro voor acht woensdagen. Het repertoire is divers, van operette tot Hollandse en Engelse liedjes. Vooraf en achteraf wordt er gezellig samen koffie gedronken. Voor meer informatie of aanmelden, telefoon: 070–3500694.

Computer-inloop

Elke woensdag, van 12.15 tot 16.30 uur, is er computer-inloop in de Wijkwinkel, aan de Gentsestraat 22a. Voor al uw digitale vragen over Laptop, Ipad of smartphone kunt u terecht. U kunt gewoon binnenlopen met of zonder uw apparaat met al uw vragen. Het is geheel gratis en u krijg ook nog een kopje koffie.

Lezing over Rampjaar 1672

De Haagse historicus Ronald Prud'Homme van Reine houdt een lezing over het Rampjaar 1672 en de moord op de gebroeders Jan en Cornelis de Witt bij de Gevangenpoort. Deze politieke moorden schokten de inwoners van de Republiek. Het rampjaar, 350 jaar geleden, wordt dit jaar alom herdacht. De bijeenkomst is woensdag 26 oktober in de Maranathakerk, 2e Sweelinckstraat 156, aanvang 20.00 uur.

DO 27 OKT

Duindorps Bakkie

Elke laatste donderdag van de maand kunt u in Het Trefpunt, aan de Tesselsestraat 71, terecht voor een vraag aan Vestia, Gemeente, Politie of Sociaal Werk. Het Duindorps Bakkie was voorheen bekend als het wekelijkse Vestia Inloopspreekuur.

De eerstvolgende Duindorps Bakkie is op donderdag 27 oktober, van 9.00 tot 10.30 uur, de koffie/thee staat klaar.

Meer Bewegen voor Ouderen

Bewegen is belangrijk, zeker als u ouder wordt. Het houdt u langer fit en zelfredzaam, botten en spieren worden sterker en uw coördinatie verbetert. Daarom organiseert het Kalhuis, aan de Badhuisstraat 177, het Meer Bewegen voor Ouderen onder begeleiding van een professional.

U bent welkom op donderdag van 11.30 tot 12.30 uur of van 12.30 tot 13.30 uur. De kosten bedragen 22,50 euro voor acht lessen. Voor aanmelding kunt u mailen naar:
balie.kalhuis@welzijnscheveningen.nl of bellen naar telefoon: 070-3069900.

Lunch in de Wijkwinkel

Elke donderdag koken vrijwilligers een 4-gangen lunch in de Wijkwinkel, aan de Gentsestraat 22a, voor alleengaande buurtbewoners. Donderdag kun je binnenlopen vanaf 11.30 uur voor een kopje koffie om vervolgens om 12.00 uur gezamenlijk aan tafel te gaan voor een heerlijke  lunch.

Om 13.30 uur is er aansluitend een soos, waar er gezamenlijk spelletjes gespeeld kunnen worden.

Als je wilt komen eten, neem contact op via telefoon: 070–3541081 (spreek gerust een boodschap in) of stuur een e-mail naar: bnsscheveningen@ziggo.nl..

Muziek in Huis

Op donderdag 27 oktober geeft het ensemble Vivezza Trio een concert in de lounge van Verpleeghuis Mechropa, aan de Scheveningseweg 96. Het concert begint om 14.30 uur. Na afloop volgt een drankje en hapje. Het concert is toegankelijk voor wijkbewoners en familie van cliënten.

Het ensemble Vivezza Trio, bestaande uit Nicole van Jaarsveld (klarinet), Inger van Vliet (viool), Angélique Heemsbergen (piano), brengt een gevarieerd programma met werken van onder andere Mozart, Schumann en Dvorák. Het programma duurt één uur, zonder pauze.

Kaarten à 5 euro zijn verkrijgbaar bij de receptie van Mechropa.

VRIJ 28 OKT

Schevenings Ontmoeten

U kunt tijdens Schevenings Ontmoeten samen iets drinken, meedoen met de gym, lunchen en optioneel aan de activiteiten na de lunch. Elke week wordt er weer iets gezelligs van gemaakt in het Kalhuis, aan de Badhuisstraat 175. De prijs is 22,50 euro per acht weken. Heeft u interesse? Voor aanmelding kunt u mailen naar e-mail:
balie.kalhuis@welzijnscheveningen.nl of bellen naar telefoon: 070-3069900.

ZA 29 OKT

Rommelmarkt

Zaterdag 29 oktober van 11.00 tot 15.30 uur is er weer een gezellig rommelmarktje in de Wijkwinkel, Gentsestraat 22A. Een tiental tafeltjes met leuke koopjes van en voor buurtbewoners. U bent van harte welkom om te komen kijken. Er staat voor iedereen een kopje koffie klaar.

Er zijn nog een aantal tafeltjes beschikbaar om spulletjes op te verkopen, te bespreken via telefoon: 070-3541081 of via e-mail: bnsscheveningen@ziggo.nl. De kosten zijn 10 euro inclusief lunch.

DI 01 NOV

Meer Bewegen voor Ouderen

Op dinsdag zijn er in Het Trefpunt, aan de Tesselsestraat 71, drie groepen 65+ gym, voor elke conditie aangepast. Na elke groep wordt er gezamenlijk koffie/thee gedronken. De kosten voor deelname bedragen 5 euro per maand.

Om 9.15 uur is er stoelgym. Bent u niet zo goed meer ter been, dan kunt u nog steeds mee doen. Om 10.15 uur is Easy Body gym. Met ondersteuning van een stoel, iets pittigere bewegingen. Tot slot om 11.15 uur is er Body Fit. Weer een stapje hoger dan Easy Body. U kunt bij alle drie de groepen gratis een keer mee doen om te kijken welke groep bij u past.

PCOB Contactmiddag

De PCOB Scheveningen organiseert op dinsdagmiddag 1 november van 14.30 uur tot 16.00 uur, in Ons Centrum aan de Tesselsestraat 59, een contactbijeenkomst.

Mevrouw mr. Helbach, werkzaam bij notariskantoor Post, zal vertellen over het familierecht speciaal over de onderwerpen erfrecht, nalatenschap en testamenten.

De PCOB afdeling Scheveningen organiseert maandelijks ontspannen informatieve contactmiddagen. De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Jongerenspreekuur

Elke dinsdag, van 16.00 tot 17.00 uur, is er een jongerenspreekuur van Welzijn Scheveningen. Hier kun je onder andere terecht voor het vinden van een stage, hulp bij solliciteren, wat moet je doen als je in contact bent geweest met politie en/of justitie en wat moet je allemaal regelen als je 18 jaar wordt. Ook voor andere vragen kun je hier terecht. Kom vrijblijvend langs in Het Trefpunt, aan de Tesselsestraat 71.

WO 2 NOV

Koffieochtend met muziek

Op woensdag 2 november spelen Hans van der Maas (accordeon) en Ruud Spaans (gitaar), leden van het ensemble The New French Touch een populair koffieconcert in de Maranathakerk, 2e Sweelinckstraat 156. Aanvang 10.00 uur. Gratis entree en koffie. In de pauze gaat een mandje rond. Iedere belangstellende van harte welkom.

Workshop

Op 2 november organiseert Seniorweb Den Haag de workshop Account beheer & Beveiliging van Seniorweb. Deze eenmalige bijeenkomst start om 14.00 uur in Het Trefpunt, aan de Tesselsestraat 71.

Tijdens de workshop wordt ingegaan op het begrip wat is een account. Iedereen die een laptop, smartphone iPhone, tablet, iPad of pc gebruikt heeft accounts. Heel belangrijk is hoe een ieder ermee omgaat en hoe je dat zo veilig mogelijk doet. Opgeven kan via telefoon: 06-31079088 of e-mail: cursus@seniorwebdenhaag.nl. De kosten zijn 5 euro.