Tesselweide
Tesselweide Foto: Frank Jansen

Feestelijke opening speeltoestel Tesselweide

Algemeen

Vrijdagmiddag 21 oktober was het gezellig druk in speeltuin De Tesselweide. Onder een stralende zon opende kinderen uit Duindorp samen met wethouder Hilbert Bredemeijer, van Speelplaatsen en Sport, het nieuwe inclusieve speeltoestel, de Yalp Sona. 

De Yalp Sona is een interactieve dans- en beweegboog die geschikt is voor iedereen, voor jong en oud, met of zonder beperking. Het is het 1e inclusieve speeltoestel in Scheveningen. 

Kinderen en ouders uit de buurt mochten de toekomstige kleur van de nieuwe dans- en beweegboog kiezen. Zij konden kiezen tussen een toestel in blauw-wit of in regenboogkleuren. Met 69 van de 114 stemmen kwamen de regenboogkleuren als grote favoriet uit de bus. De gemeente plaatste het gloednieuwe en kleurrijke toestel in de week van 17 oktober jongstleden, en het speeltoestel bleek meteen een succes te zijn. In de eerste week dat het er stond maakten kinderen er al volop gebruik van.

Het toestel werd mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de twee basisscholen in de wijk, De Tweemaster en De Meerpaal, Wijkcentrum Het Trefpunt, de kinderboerderij, De Sporttuin, de speel- en groenbeheerder en buurtbewoners. Ook deed de stichting Voorall een donatie voor het speelapparaat. Deze stichting zet zich in voor Hagenaars met een handicap.