Afbeelding

Sterk verdedigend KVS wint ook van De Meeuwen

De vooraf als lastig bestempelde uitwedstrijd tegen De Meeuwen is door KVS/Groeneveld Keukens met speels gemak gewonnen. In Putten hield KVS voor de derde keer deze veldcompetitie een tegenstander op slechts tien doelpunten. Doordat het zelf maar liefst 25 keer wist te scoren ging het er met een fraaie 10-25-zege vandoor. Door dit resultaat gaat KVS nog altijd ongeslagen aan de leiding in de Overgangsklasse B.

KVS stond binnen drie minuten al op 0-3. Door goed verdedigend werk hadden de aanvallers van De Meeuwen maar weinig in te brengen. KVS incasseerde slechts vier tegendoelpunten in de eerste helft waardoor het met een 4-9-voorsprong de rust in ging.

De start van de tweede helft was aan KVS-zijde misschien nog wel beter dan die van de eerste helft, want werkelijk alles vloog erin. Zo was het verschil na zes minuten spelen in de tweede helft al opgelopen tot tien doelpunten (4-14). De ‘Supervissen’ versloegen De Meeuwen uiteindelijk met 10-25 en hebben nog altijd de volle buit.

Zaterdag 22 oktober speelt KVS 1 voorlopig de laatste thuiswedstrijd op het veld. Tegenstander is SKF uit Veenendaal dat momenteel derde staat. Aanvang is zoals gebruikelijk om 15.30 uur.

Jeugd

Lag het accent bij de start van het seizoen voor KVS C4 met name op het plezier, de laatste weken wordt er meer gehamerd op strakke passing, druk op de ballijnen en voorverdedigen. En niet zonder resultaat: de jongens en meiden van de C4 zijn kampioen!

Thuis de kampioenswedstrijd spelen ging niet tegen slag of stoot. Het bezoekende Nio kwam zelfs op een voorsprong en aan het begin van de tweede helft keek KVS zelfs tegen een 2-4 achterstand aan. Toen knapte er iets bij de C4; dit kon en mocht niet. Er werd meer druk gezet op de ballijnen, het tempo verhoogd en beter gespeeld in de korfzone. Al snel werd het 3-4 en niet veel later 4-4, wat tevens de eindstand werd.

Al met al een spannende, sportieve wedstrijd met uiteindelijk een fantastisch kampioenfeest met lovende woorden, lekkere taart, blije kinderen en trotse ouders.