Afbeelding
Foto: Nico Mos

Veel nieuwe aanwinsten bij Kalinko Dames 1

Volleybalvereniging Kalinko heeft dit seizoen maar liefst zes nieuwe speelsters mogen verwelkomen bij Dames 1. Een grote rol en bindfactor in de nieuwe samenstelling van het team is trainer/coach André van Leeuwen. Vier van de dames lichten hun keuze voor Kalinko toe. 

Maureen van Rijn, 25 jaar, bijt de spits af. “Ik speel sinds dit seizoen middenpositie bij Kalinko. Ik kom uit Voorburg en heb hiervoor in Amsterdam bij Armixtos gespeeld, die ook uitkwam in de 1e divisie." Toen Maureen in Voorburg ging wonen en in Zoetermeer ging werken, is zij opzoek gegaan naar een club in de buurt.

"Tot nu toe bevalt het mij heel erg bij Kalinko. Met coach André kan ik het heel goed vinden en ik denk dat André een leuke balans heeft gevonden in serieus aanpakken én zorg dragen voor de jongere speelsters." Voor zichzelf heeft ze eerst handhaving als doel, maar daarnaast is ze ook echt positief verrast over hoe het team een groei doormaakt. "Meer dan de helft is nu nieuw bij Kalinko, maar tot nu toe ben ik ontzettend blij met het niveau”, aldus Maureen.


Sanne de Rooij, 23 jaar, heeft de afgelopen zes jaar bij Thor Dames 1 gespeeld, in de Top divisie. "Dat was in Bergambacht en best ver van mij vandaan. Voorheen woonde ik in Gouda, maar drie jaar geleden ben ik verhuist naar Den Haag en is Bergambacht net te ver uit de buurt. Vandaar dat ik iets in de buurt ging zoeken en ik wist eigenlijk al snel dat dat Kalinko zou gaan worden." 


Daarnaast had Sanne al goede verhalen gehoord over coach André en wist ze al dat zijn coaching stijl bij haar zou passen. "Ik vind dat we als team heel hard groeien en dat gaat best snel binnen een paar weken. We raken ook steeds beter aan elkaar gewend. En als je nu al zulke stappen neemt belooft dat wat voor de toekomst, zeg ik altijd. Ook de sfeer is prima binnen het team. Ik ben zelf een diagonaal speelster en hoop dit seizoen een stabiele factor te zijn binnen ons team op de momenten dat het nodig is”, aldus Sanne. 


Vervolgens komt de jongste nieuweling aan het woord. “Ik ben Donna Westgeest, 16 jaar en het ‘jonkie’ van het team. Ik kom uit Oudekerk. Hiervoor heb ik bij Sliedrecht Sport gespeeld. Daar speelde ik op 1e klasse niveau. De 1e divisie is voor mij best een hele stap. Ik ben spelverdeler in het team. Ik heb wel een gesprek gehad met coach André, maar had de keuze al wel voor mijzelf gemaakt. Hij hoefde mij niet over de streep te trekken. Voor mijzelf heb ik dit seizoen ten doel gesteld mij nog beter te ontwikkelen. Daarnaast ben ik ook heel fanatiek”, vertelt Donna enthousiast.


Als laatste stelt Elena Ciobotaru, 21 jaar, zich voor. "Hiervoor heb ik in Griekenland gespeeld. Ik woon alweer vijf jaar in Nederland. Toen ik hier in Nederland kwam ging ik googelen naar volleybalverenigingen in Den Haag. Ik heb eerst bij Sovicos gespeeld en maakte later de overstap naar Kalinko." Vorig jaar zat Elena (nog) bij Dames 2, maar mocht ze al af en toe invallen bij Dames 1. "Dat was voor mij een uitdaging om mij te laten zien. Ik ben passer/ loper in het het team. Ik wil mij op mijn techniek focussen en beter worden, want het verschil tussen Dames 2 en Dames 1 is best groot. Het gaat allemaal goed komen. Daar ben ik zeker van”, aldus Elena.


Uitwedstrijd

De dames moesten afgelopen weekend naar Warmenhuizen rijden voor hun wedstrijd tegen het eerste team van Dinto. De wedstrijd begon sterk aan de kant van Kalinko, dat dankzij een goede serviceserie op 6-2 kwam te staan. Door goed spel lukte het de dames om de voorsprong te vergroten tot 9-3. Maar die voorsprong zette Dinto op scherp, dat terug wist te komen tot 9-9 en kort daarna op voorsprong komt. 

Ook in de tweede set weet Dinto telkens voor te blijven en lukt het Kalinko niet om een oplossing te vinden voor de moeilijke serve van Dinto. De derde en vierde set idem dito. Helaas voor Kalinko konden de dames geen punt pakken in Warmenhuizen. Ze gaan nog harder trainen en focussen op de aankomende thuiswedstrijd tegen Donki Sjot DS1.

Afbeelding