Museon, You've got the power!
Museon, You've got the power! Foto: PR

Festival vol met energie in Museon-Omniversum

Tot en met 30 oktober, bruist het in Museon-Omniversum van de energie, met het You've got the power!-festival. Op dit festival draait alles om vuur, licht, warmte en elektriciteit. 

Tijdens het festival is er genoeg te doen: van spectaculaire grootbeeldfilms over de energie van de toekomst en een bijzondere fototentoonstelling, tot aan coole workshops en vele interactieve activiteiten. Ook is er een heuse Science Show en een Discoverlab waarbij iedereen op interactieve wijze alles te weten kan komen over warmte, energie en licht. 

Bij de Appelbatterij workshop valt te ontdekken hoe je zelf energie uit appels op kunt wekken en is er een competitie welk gezin of groepje de meeste energie opwekt. Spring en dans op de speciale vloer en ontdek hoeveel energie jij op weet te wekken. Op het Beweegplein kun je je ouders uitdagen: wie wint en wekt de meeste energie op?

In de themazalen op de eerste verdieping ontdek je wat kussenlava is, hoe vulkanische bommen eruit zien en of je spierballen genoeg hebt om een vulkaan te laten uitbarsten. Hier is ook de indrukwekkende National Geographic-tentoonstelling Solar Portraits met foto's van Rubén Salgado Escudero. Hij laat zien hoe zonne-energie een enorm verschil maakt voor de bewoners op aarde zonder aansluiting op het stroomnet. Ook kun je deelnemen aan de verkiezing 'Welke foto maakt op jou het meeste indruk?' bij deze expo.

Kijk voor meer informatie op de website:
www.oneplanet.nl.