Afbeelding
Foto: PR

Club Behouden Teelt houdt jaarlijkse Visbakmiddag

Algemeen

Afgelopen weekend was het eindelijk weer zover! Club Behouden Teelt hield haar jaarlijkse Visbakmiddag bij wijk- en buurtcentrum Het Trefpunt aan de Tesselsestraat.

De leden van Club Behouden Teelt zijn oud vissers, vaklieden van de voormalige sleephelling SMS, timmerlieden van de voormalige tonnenfabrieken, oud visrokers van rokerijen en nog meer ambachtslieden die vroeger werkzaam waren bij havengebonden bedrijven. “Het is een hechte club van zo’n 80 mannen met een gemiddelde leeftijd van 75 jaar. De club groeit nog steeds actief en ik denk dat je nergens in Nederland zo’n zelfde club zal vinden”, zegt bestuurslid Aad Taal.

Zo’n 50 man vulde zaterdag de zaal van het wijkcentrum. Het eetfestijn werd zoals gewoonlijk gesponsord door een aantal Scheveningse bedrijven: Den Heijer, Den Dulk, Simonis en Atlantic, die zorgde dat het de mannen aan niets ontbrak tijdens de jaarlijkse Visbakmiddag. “Wij zijn deze bedrijven heel erg dankbaar daar zij ons altijd de helpende toe steken voor deze groep. De sfeer was uitmuntend en de mannen wilde bijna niet naar huis na afloop”, lacht Aad. “Dat maakt de nazit ook zo belangrijk, dan kan iedereen weer gezellig onder elkaar praten over toen.”