Afbeelding
Foto: Dick Teske

Grote brand in wasserette en stomerij in Stevinstraat

Algemeen

Maandagavond werd de brandweer even na 21.00 uur gealarmeerd voor een brand in een winkelpand in de Stevinstraat. De brand ontwikkelde zich dermate snel dat er binnen tien minuten werd opgeschaald naar ‘grote brand’.

In het pand, dat zich bevindt in de Stevinstraat tussen de Seinpoststraat en de Soetensstraat, is een wasserette en stomerij gevestigd. Daarnaast wordt de locatie ook gebruikt als pakketpunt. Rondom de winkel zijn voornamelijk woningen. Omwonenden ontdekten de brand. “We roken plotseling een sterke brand- en soort van gaslucht, dus we schrokken ons rot en dachten dat het bij ons was. We gingen op onderzoek uit en toen zagen we buiten aan de achterkant een stukje verderop de vlammen al naar buiten komen”, vertelt een geschrokken omwonende.

De brand was enige tijd uitslaand aan de achterzijde van het pand. De omliggende woningen werden ontruimd en de brandweer heeft meerdere eenheden ingezet om de brand te bedwingen. Nadat het vuur onder controle was, werd aan de achterzijde van het pand de enorme schade zichtbaar. De woning direct boven de stomerij is bij de brand zwaar beschadigd geraakt en is vooralsnog onbewoonbaar.

Twee agenten zijn ter plaatse door ambulancepersoneel gecontroleerd in verband met rookinhalatie. Zij kregen rook binnen toen zij een bewoner in veiligheid brachten.

Stichting Salvage is ter plaatse gevraagd om de eigenaar van het pand te ondersteunen bij de schadeafhandeling.