Kaartverkoop Het Schevenings Toneel van start

Het Schevenings Toneel gaat weer de planken op en wel op vrijdag 4 november, zaterdag 5 november, vrijdag 11 november, zaterdag 12 november in Ons Centrum aan de Tesselsestraat.

De voorstelling 'Tebij in ons êge doen' van de hand van Arie Spaans werd 26 jaar geleden voor het laatste gespeeld door de toneelvereniging. De spelers nemen ons mee naar het Scheveningen van vlak na de Tweede Wereldoorlog. Scheveningen was, zoals veel meer dorpen en plaatsen langs de kust, ontruimd door de bezetter om plaats te maken voor de Atlantik Wall. Na de bevrijding wilde men zo snel mogelijk terug naar huis en de geregelde maatschappij. Echter, Scheveningen was een puinhoop, leeggeroofd, geen stenen meer in de straten. Veel huizen beschadigd, zonder ramen, zonder kozijnen en deuren. Bovendien fungeerde Duindorp als gevangenkamp.

Twee Scheveningse echtparen proberen de draad weer op te pakken na de oorlog. Het ene echtpaar heeft al een woninkje, dat net is ingericht. Het andere echtpaar heeft net een woning toegewezen gekregen en zijn die aan het opknappen. 

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website: www.hetscheveningstoneel.nl.