Afbeelding
Foto: PR

Parkeermeters ingezet om kennis te maken met kunst en cultuur

De afgelopen weken zijn op diverse plekken op Scheveningen kunstzinnige parkeermeters in het straatbeeld verschenen. Onder andere nabij het National Monument Oranjehotel, nabij Muzee Scheveningen en bij het Museon-Omniversum zijn de parkeermeters te vinden.

De culturele parkeermeters geven sfeer en kleur aan het straatbeeld en nog veel belangrijker: ze zorgen ervoor dat veel mensen op een laagdrempelige manier in aanraking komen met kunst en cultuur. De parkeermeters, omwikkeld met museale topstukken, zijn te bewonderen op twintig verschillende locaties in de stad. De gemeente Den Haag nam het initiatief om de grijze parkeermeters om te toveren tot kleurrijke dragers van culturele informatie om zo meer aandacht te vragen voor de vele musea die Den Haag rijk is. Conceptontwikkelingsbureau Spinner & Langkous zorgde voor de uitvoering van het project.


Op de parkeermeters die rond Muzee Scheveningen staan, staan Patsy Kroonenberg (van Patsy's podcast) en visserman Henk Ammeraal afgebeeld. Via een QR-code kan er meer informatie over de betreffende culturele instelling opgevraagd worden.