Afbeelding
Foto: Het Portret Spreekt

Herziene versie ‘De Vergissing’ in première

Op zondag 16 oktober gaat de herziene versie van de play reading 'De Vergissing' in première. De play reading vindt ook plaats op zondag 23 en vrijdag 28 oktober in Muzee Scheveningen. 

'De Vergissing' is een play reading over de koloniale oorlog die Nederland voerde in Nederlands-Indië. De schrijver van dit stuk, Han Ponneker, oud-dagbladjournalist en toneelschrijver, schreef in 2015 op basis van tal van historische bronnen én de verhalen van zijn vrienden die indertijd uitgezonden waren, alles op wat hem zijn leven lang al had dwarsgezeten: het feit dat Nederland, nog maar net bevrijd van de Duitse bezetting, een neokoloniale oorlog voerde in voormalig Nederlands-Indië. 


Het stuk werd eerder al met succes gespeeld. Maar omdat na de publicatie van het regeringsrapport in maart 2021 en het verschijnen van het boek 'Revolusi' door David van Reybrouck, gevolgd door de gelijknamige tentoonstelling in het Rijksmuseum, het onderwerp weer volop in de belangstelling kwam te staan, besloot Het Portret Spreekt een nieuwe versie uit te brengen. Het oorspronkelijke script werd - mede op basis van deze publicaties en de nieuwe feiten die daarin werden gepresenteerd - aangepast, de enscenering verlevendigd en de verhaallijn duidelijker gemaakt.

Kaarten kunnen online besteld worden via www.muzee.nl of tijdens openingstijden aan de klantenbalie. Het adres is: Neptunusstraat 90-92.