Kinderboekenfestijn

Oktober, de feestmaand voor kids, is in volle gang bij Bibliotheek Den Haag. Zij sluit de Kinderboekenweek feestelijk af met het gratis Gi-Ga-Groene Kinderboekenfestijn op zondag 16 oktober van 11.00 tot 17.00 uur in de Centrale Bibliotheek aan het Spui.

Kinderen komen daar onder andere kinderboekenschrijvers Jacques Vriens, Ted van Lieshout en Lydia Rood tegen, en tijdens workshops kunnen zij fantasie-insecten maken of naar een meet & greet met de boswachter gaan. Theater KABOEM! speelt bovendien een voorstelling. Daar houdt het niet op, want vanaf 22 oktober is het tijd voor nog meer theater: Festival De Betovering komt ook naar de bibliotheken. 

Met het einde van de Kinderboekenweek stopt de speciale Feestmaand voor kids bij de bibliotheek dus niet. Naast de reguliere activiteiten voor kinderen, zoals het voorlezen op woensdag of leerzame workshops, zijn er tijdens de Herfstvakantie in vrijwel alle bibliotheken gratis voorstellingen te zien in het kader van Festival De Betovering. De voorstellingen gaan over Roodkapje, de Wondertuin of het klimaat en de aarde. Voor deze voorstellingen is reserveren nodig. Een overzicht van de tijden en plaatsen is te vinden in de agenda op www.bibliotheekdenhaag.nl.


Gratis lidmaatschap

De bibliotheek vindt het belangrijk in oktober extra veel voor kinderen te organiseren en dit onder de aandacht te brengen, omdat zij de plek wil zijn waarmee kinderen opgroeien. Zij kunnen immers tot hun 18e gratis lid zijn om boeken te lenen, maar kunnen ook meedoen met leuke en leerzame activiteiten.