Afbeelding
Foto: Kalinko

Eerste winst Kalinko dames in 1e divisie

Na twee verloren wedstrijden mocht Dames 1 van volleybalvereniging Kalinko op zaterdag 8 oktober weer in Sporthal Houtrust spelen. Helaas konden spelverdeelsters Eveline en Donna niet spelen door andere verplichtingen en een blessure. Gelukkig kon Lisan uit Dames 2 het team uit de brand helpen en stond Noor als reserve spelverdeler.

De wedstrijd begon niet zo lekker voor Kalinko. De pass lag onder druk waardoor ze 5-9 achter kwamen te staan. Na een time out van André bij een achterstand van 18-22, en een goede service serie kwamen ze weer gelijk te staan: 22-22. De stand bleef hierna gelijk opgaan. Kirsten kwam bij 25-24 in het veld om de blokkering te versterken. De dames bleven goed in het spel en hebben vier keer de kans gehad om de set te eindigen. Het werd uiteindelijk 31-29.

Na een eerste spannende set, kwamen de dames van Kalinko met veel zelfvertrouwen terug in het veld. Door goed te serveren werd het snel 6-3 en 8-4. De pas ging goed en Lisan wist de aanvallers goed te vinden. De dames hielden het spel goed vast waardoor ze verder uitliepen tot 13-8 en 18-11. Elena en Kirsten mochten later in de set ook in het veld. De set eindigt met 25-14.

De derde set was niet zo makkelijk als de tweede. Somas/Activia DS2 kwam terug in het spel en maakte het moeilijker voor Kalinko om de set te winnen. Maar zij speelden de set netjes uit en winnen daarmee met 25-16.

De dames zijn super blij met het resultaat en kijken uit naar de volgende uitwedstrijd tegen Dinto DS1.