Afbeelding
Foto: KVS

Lastige middag voor KVS in Ermelo

Het was afgelopen weekend al vroeg een drukte van jewelste op het Cas van Dijk-park, aan de Cremerweg. Bij de jongste jeugd wisten de F1, F4 en F5 hun wedstrijden te winnen en stelden hiermee hun kampioenschappen veilig. Ook de D2 en A2 wonnen hun wedstrijden en eindigden als eerste in hun poule en volgende week kunnen nog meer KVS-teams kampioen worden.


Het eerste team van KVS/Groeneveld Keukens heeft zaterdagmiddag in Ermelo de ongeslagen status weten te behouden maar gemakkelijk ging het allemaal niet. Het duel tussen Dindoa en KVS kon vooraf bestempeld worden als de topper in de poule. Het was tenslotte het duel tussen de nummers 1 en 2. Bovendien had Dindoa op voorhand aangekondigd dat het er alles aan zou doen om een afstraffing zoals tegen Die Haghe (14-29) te voorkomen. Na de zeperd in de eerste competitieronde won het daarna overigens vrij gemakkelijk alle wedstrijden waardoor het gewoon meedoet om de bovenste plekken. Dit seizoen is het niet alleen de 1e plek die telt; ook de 2e plaats kan mogelijk tot promotie leiden.

De beginfase werd gedomineerd door Dindoa dat tot aan 4-4 telkens KVS langszij zag komen. De eerste voorsprong voor KVS kwam vanaf de strafworpstip waar Jarmo Jongman de 4-5 wist te noteren en KVS op dat moment wat makkelijker in de wedstrijd kwam. Het liep uit naar een 5-9-voorsprong maar hoe comfortabel de voorsprong ook was, vlak voor rust had Dindoa de ruststand bepaald op 7-9. Nadat de trainers daarop de vakken anders neerzette wist KVS toch een overwinning uit het vuur te slepen. Uitslag: 16-18.