Afbeelding
Foto: PR

Kapotte föhn of frituurvet? Lever het in bij de mobiele milieustraat

De mobiele milieustraat staat weer wekelijks op het Radio Hollandplein in het Havenkwartier. Hier kunnen mensen op woensdag kleine huishoudelijke apparaten zoals een föhn of mixer inleveren. Ook klein chemisch afval mag ingeleverd worden, zoals batterijen en frituurvet. Ingeleverde spullen worden zoveel mogelijk opnieuw gebruikt.

De mobiele milieustraat staat er van 16.30 tot 19.30 uur, zodat mensen ook na het werk spullen kunnen langsbrengen. Woensdag 5 oktober stond de mobiele milieustraat er voor het eerst. Zo’n 15 mensen leverden spullen in, vooral kleine elektrische apparaten en frituurvet.

De mobiele milieustraat is alleen voor klein chemisch en huishoudelijk afval tot het formaat van een boodschappentas. Grotere spullen kunnen niet worden ingeleverd. Spullen die nog goed zijn, kunnen gratis naar een kringloopwinkel worden gebracht. Voor het ophalen van grofvuil kunnen bewoners een afspraak maken via www.denhaag.nl/afval.

Woensdag 12 oktober van 16.30 uur tot 18.30 uur sluit het Buurtbakkie aan bij de mobiele milieustraat. Hier kunnen bewoners onder het genot van een bakje koffie of thee kennismaken met Kelly Steentjes. Zij is de regisseur van de wijkagenda Havenkwartier vanuit gemeente Den Haag die vorige maand is gepresenteerd. Kelly houdt de voortgang van de wijkagenda in de gaten en is het eerste aanspreekpunt voor de wijk. Tijdens het Buurtbakkie praat zij graag met bewoners over de wijkagenda en deelname aan de verschillende werkgroepen.