Afbeelding
Foto: Nico Mos

“We hebben de juiste keuze gemaakt om bij KVS te gaan korfballen”

Ze zijn dit seizoen nieuw bij KVS: Merel Gross (25) in het eerste team en Sandy Ramlal (27), in het tweede team. Beide speelsters gaan verder in op hun keuze om voor KVS te spelen. Ze zijn inmiddels goed opgevangen door hun teamleden en voelen zich al aardig thuis bij de club.

Sandy Ramlal, 27 jaar, vertelt hoe ze bij KVS terecht gekomen is. "Ik kom van GKV in Den Haag en heb vorig jaar heel lang getwijfeld, of ik wel door wilde gaan met korfballen. Ik stond echt op een kruispunt dus het was, óf kijken wat er nog in zit en wat er nog uit te halen valt, óf het hierbij laten. Maar toen kwam ik terecht bij een Surinaams team en mede daardoor wilde ik zeker nog een jaartje doorgaan en er nog een jaartje alles uithalen." Daarna kreeg Sandy een berichtje van de coördinator van KVS of ze daar niet wilde komen spelen.

Daarvoor mocht ze natuurlijk eerst meetrainen. Dat beviel weliswaar goed, maar ze was nog niet meteen over de streep getrokken. "Ik heb er echt wel heel lang over nagedacht. Aan de ene kant had ik moeite om mijn oude club te verlaten, waar ik meer dan 15 jaar lid van ben geweest. Veel van mijn vrienden zitten daar nog, maar bij KVS ga ik wel op een hoger niveau spelen. Ik zit nu in het tweede team en speel op het veld in de reserve hoofdklasse", vertelt ze. Spelen in de zaal vind ze overigens leuker dan het veldkorfbal. Maar het bevalt haar tot nu toe heel goed en ze begint ook te wennen aan haar teamleden en heeft er haar plekje wel gevonden inmiddels. "Spijt van mijn overgang van GKV naar KVS heb ik niet”, aldus Sandy.


Merel Gross, 25 jaar, speelt al 20 jaar korfbal en komt over van Achilles naar KVS. "Het klopt dat Achilles 100 jaar bestaat en dat Achilles een nieuwe kantine heeft, en toch ben ik daar weg gegaan", legt ze uit. "Ik ben er nog wel vaak, ook omdat mijn broertje en vrienden daar nog spelen. De reden dat ik de overstap heb gemaakt is, omdat ik wegens studie, onregelmatige diensten had. Daardoor zou ik er niet iedere zaterdag bij kunnen zijn." Daardoor zou Merel buiten de vaste groep vallen waardoor ze het besluit nam om naar KVS te gaan. "Daar zeiden ze letterlijk: Je bent welkom", aldus Merel.


Wat voor type speelster ze is vindt Sandy een lastige vraag. "Ik ben een speelster die de kansen rondom de korf benut. Ik scoor nu nog niet echt veel, maar dat is wel de bedoeling.” Merel: “Ook ik ben een speelster rond de korf, al was dat bij Achilles minder. Daar was ik meer een aanvallende speelster. Ik ontwikkel mij enerzijds meer als verdedigster, al is het wel de bedoeling dat ik ook het aanvallende deel op ga pakken", legt ze uit. De eerste weken bij KVS zijn haar heel goed bevallen. "Ik ben prima opgenomen in de groep. Ook met de trainers André Kuipers en Hans van der Plas heb ik een goed gesprek gehad. Van beide trainers kan ik echt heel veel leren. Je merkt echt aan alles dat Kuipers een super goede korfballer is geweest”.

“Ik denk dat we, met het eerste team, in de zaalcompetitie bovenin mee kunnen draaien. Dat is mijn overtuiging", laat Merel weten. "Tot nu toe hebben we alles gewonnen, waaronder de Haagse derby tegen Die Haghe.” Sandy is wat voorzichtiger in haar verwachtingen. “We hebben er nu vier wedstrijden met het tweede team op zitten en daarvan heb ik er drie gespeeld, met tot nu toe wisselend succes. Wij moeten ons met het tweede team in de zaalcompetitie handhaven. En met de veldcompetitie bovenin in de middenmoot eindigen”, legt ze uit.


Trainer André Kuiper voegt toe: “Merel is een verbinder en kan anderen laten scoren. Zij is een aanwinst voor de groep. Ook heeft Merel nog genoeg potentie om beter te worden, vooral als ze haar eigen kansen meer gaat zien."


Tekst: Nico Mos