WO 12 OKT


Computer-inloop

Elke woensdag, van 12.15 tot 16.30 uur, is er computer-inloop in de Wijkwinkel, aan de Gentsestraat 22a. Voor al uw digitale vragen over Laptop, Ipad of smartphone kunt u terecht. U kunt gewoon binnenlopen met of zonder uw apparaat met al uw vragen. Het is geheel gratis en u krijg ook nog een kopje koffie.

DO 13 OKT

Meer Bewegen voor Ouderen

Bewegen is belangrijk, zeker als u ouder wordt. Het houdt u langer fit en zelfredzaam, botten en spieren worden sterker en uw coördinatie verbetert. Daarom organiseert het Kalhuis, aan de Badhuisstraat 177, het Meer Bewegen voor Ouderen onder begeleiding van een professional.

U bent welkom op donderdag van 11.30 tot 12.30 uur of van 12.30 tot 13.30 uur. De kosten bedragen 22,50 euro voor acht lessen. Voor aanmelding kunt u mailen naar:
balie.kalhuis@welzijnscheveningen.nl of bellen naar telefoon: 070-3069900.

Lunch in de Wijkwinkel

Elke donderdag koken vrijwilligers een 4-gangen lunch in de Wijkwinkel, aan de Gentsestraat 22a, voor alleengaande buurtbewoners. Donderdag kun je binnenlopen vanaf 11.30 uur voor een kopje koffie om vervolgens om 12.00 uur gezamenlijk aan tafel te gaan voor een heerlijke  lunch.

Om 13.30 uur is er aansluitend een soos, waar er gezamenlijk spelletjes gespeeld kunnen worden.

Als je wilt komen eten, neem contact op via telefoon: 070–3541081 (spreek gerust een boodschap in) of stuur een e-mail naar: bnsscheveningen@ziggo.nl.

VRIJ 14 OKT

Schevenings Ontmoeten

U kunt tijdens Schevenings Ontmoeten samen iets drinken, meedoen met de gym, lunchen en optioneel aan de activiteiten na de lunch. Elke week wordt er weer iets gezelligs van gemaakt in het Kalhuis, aan de Badhuisstraat 175. De prijs is 22,50 euro per acht weken. Heeft u interesse? Voor aanmelding kunt u mailen naar e-mail:
balie.kalhuis@welzijnscheveningen.nl of bellen naar telefoon: 070-3069900.

 

ZA 15 OKT

Jubileumconcert Hagacantare

Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Hagacantare wordt op zaterdag 15 oktober aanstaande een jubileumconcert gegeven in de Antonius Abt kerk, Scheveningseweg 233. Uitgevoerd wordt 'The Armed Man: A Mass for Peace', dit is een oratorium voor solisten, koor, orkest en orgel van componist Karl Jenkins, dit werk hij heeft gecomponeerd in 1999. De solisten zijn Merel van Geest (sopraan), Rut Codina Palaco (alt), Nick van Kuipers (tenor) en Ago Vendonschot (bas). Met muzikale begeleiding van het orkest Strijklicht en Peter Wagenaar op het orgel. Dirigent is Danny Nooteboom. De kerk is geopend vanaf 19.30 uur, aanvang: 20.00 uur. Kaarten à 20 euro kunt u bestellen op: www.hagacantare.nl.

Ben and 'Sweets' Tribute Band

Op zaterdagavond brengt Boris van der Lek samen met trompettist Koos van der Hout een tribute aan tenorsaxofonist Ben Webster en trompetist Harry 'Sweets' Edison, bij Podium aan Zee aan de Keizerstraat 58. Het samenspel van saxofoon en gedempte trompet, afgewisseld met innemende solo's, zorgt voor een unieke sfeer. Het concert duurt van 20.30 uur tot 23.30 uur. Tickets zijn 15 euro. Meer informatie is te verkrijgen op: www.podiumaanzee.nl

Kindervoorstelling in de Bieb

Onder het motto Gi-Ga-Groen staat de Kinderboekenweek dit jaar in het thema van de natuur en het klimaat. Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien en te ontdekken wat jij kan doen om haar te helpen! Er zijn heel veel boeken die jou helpen een echte natuurheld te worden.

Op zaterdag 15 oktober is er van 10.00 tot 10.30 uur een giga-groene voorstelling over kamperen te zien voor kinderen van 4 tot 7 jaar in Bibliotheek Scheveningen, Scheveningseweg 333. Het Marnicktheater speelt een voorstelling over Ezel en Leeuw die gaan kamperen in het bos. Inloop om 09.45 uur, reserveren kan via de website: www.bibliotheekdenhaag.nl.

ZO 16 OKT

Voorleestheater bij Paagman

Op zondagmiddag gaat om 13.00 uur het Boer Boris voorleestheater, met Philip Hopman en Ted van Lieshout, van start bij Paagman op de Fred. Het eerste prentenboek van Boer Boris kwam uit in 2012, inmiddels is het stoere boertje niet meer weg te denken uit menig boekencollectie. Het voorleestheater is gratis toegankelijk, wel wordt gevraagd om vooraf aan te melden. Dat kan via de website www.paagman.nl.

Duinendienst

Op zondagmorgen 16 oktober is er weer om 10.00 uur een Duinendienst in de Prinses Julianakerk, aan de Vlielandsestraat 1. Aan deze dienst werken mee: Ds. Bernard van Vreeswijk (voorganger), Frans van Riessen (organist) en de andere muzikale medewerking wordt verleend door het koor Living Words uit Rijnsburg onder leiding van Gerard van Duijn. 

DI 18 OKT

Meer Bewegen voor Ouderen

Op dinsdag zijn er in Het Trefpunt, aan de Tesselsestraat 71, drie groepen 65+ gym, voor elke conditie aangepast. Na elke groep wordt er gezamenlijk koffie/thee gedronken. De kosten voor deelname bedragen 5 euro per maand.

Om 9.15 uur is er stoelgym. Bent u niet zo goed meer ter been, dan kunt u nog steeds mee doen. Onder begeleiding van een vrolijke docent gaan de voetjes van de vloer en de armen in de lucht.

Om 10.15 uur is Easy Body gym, wat een stapje hoger is dan stoelgym. Nog wel met ondersteuning van een stoel, iets pittigere bewegingen.

Tot slot om 11.15 uur is er Body Fit. Weer een stapje hoger dan Easy Body, waarbij souplesse en balans centraal staan. U kunt bij alle drie de groepen gratis een keer mee doen om te kijken welke groep bij u past.

Oefenochtend

Elke derde dinsdag van de maand is er in het Trefpunt, aan de Tesselsestraat 71, een oefenochtend van SeniorWeb Den Haag. De eerst volgende oefenochtend is op dinsdag 18 oktober van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt onder begeleiding oefenen met een specifiek door uzelf gekozen onderwerp op uw pc, laptop, smartphone of tablet. Er zijn ook standaard oefenprogramma's. De kosten zijn 5 euro per keer. Meldt u aan via telefoon: 06-31079088 of e-mail:
cursus@seniorwebdenhaag.nl.

Jongerenspreekuur

Elke dinsdag, van 16.00 tot 17.00 uur, is er een jongerenspreekuur van Welzijn Scheveningen. Hier kun je onder andere terecht voor het vinden van een stage, hulp bij solliciteren, wat moet je doen als je in contact bent geweest met politie en/of justitie en wat moet je allemaal regelen als je 18 jaar wordt. Ook voor andere vragen kun je hier terecht. Kom vrijblijvend langs in Het Trefpunt, aan de Tesselsestraat 71.

Samen eten

Op dinsdag 18 oktober kunt u weer gezellig samen eten bij Evangelische Morgenstond Gemeente Scheveningen, aan de Westduinweg 151. Inloop vanaf 17.30 uur, de maaltijd is gratis en start om 18.00 uur.

WO 19 OKT

Lezing in Maranathakerk

De theoloog Rob van Essen, redacteur van Kerk in Den Haag, heeft een boek geschreven over christendom en kerk in de 21ste eeuw, getiteld ‘Toen was geloof niet meer gewoon'. Hij geeft daarin een tijdsbeeld en beschrijft ook het fenomeen ‘proefgelovigen', mensen die de kerk in de grote stad een kans willen geven. Hij komt er woensdag 19 oktober over vertellen in de Maranathakerk, aan de 2e Sweelinckstraat 156, aanvang 14.30 uur. De toegang is vrij.