Afbeelding
Foto: Gemeente Den Haag

Verkeersplein geopend bij basisschool Het Volle Leven

Algemeen

Afgelopen vrijdag was wethouder Anne Mulder te gast bij basisschool Het Volle Leven, aan de Rijslag, om het nieuwe verkeersplein te openen. Op het schoolplein is een leerzaam parcours met rijbanen, zebra’s, verkeerslichten en verkeersborden gemaakt.

Het plein is onderdeel van het Haagse programma ‘Veilig Leren Fietsen’. De leerlingen krijgen in een veilige omgeving verkeersles. Zo bereidt de school ze voor op het drukke stadsverkeer. Anne Mulder is enthousiast dat de school meedoet om de leerlingen veilig aan het verkeer te laten meedoen. En fietsen aanmoedigt.

“Het is heel belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren fietsen en verkeersles krijgen. Want het Haagse stadsverkeer is druk en vraagt om heel wat vaardigheden. Kinderen die van jongs af aan leren door het Haagse verkeer te fietsen, zullen vaker blijven fietsen als ze ouder worden. Dat is goed voor de gezondheid en het is vaak de snelste manier om van A naar B te komen. En heel belangrijk: hoe meer leerlingen naar school fietsen, hoe veiliger de schoolomgeving wordt. Het wordt immers rustiger, omdat er minder auto’s komen”, aldus de wethouder.