Afbeelding
Foto: PR

Ruim 3000 euro opgehaald tijdens open dag De Thuishaven

Algemeen

Zaterdag 1 oktober was de open dag van woonzorgcentrum De Thuishaven op Scheveningen. Op deze dag konden wijkbewoners kennismaken met woonzorgcentrum De Thuishaven. Daarnaast is er zo’n 3200 euro opgehaald voor het opknappen van het Ontmoetingscentrum. Het was een geslaagde open dag.

Tijdens de open dag was er voor iedereen iets te beleven. Teamleider Inge Vroomen draaide de hele dag aan het Rad van Fortuin om de prijzen te verloten die door de winkeliers waren gesponsord. Tussen de rondes door was er muziek van de Reikos. Wijkbewoners, huurders van de aanleunwoningen en mantelzorgers hebben mooie prijzen gewonnen. Het rad heeft meer dan 1200 euro opgehaald voor het Ontmoetingscentrum. Bij het Ontmoetingscentrum was het gedurende de dag ook erg gezellig! Bram Biesterveldt trad op en er waren veel mensen die een kijkje kwamen nemen.

Naast het Rad van Fortuin viel de vis van vrijwilliger Cees van der Wiel in de smaak. Meer dan 250 zelfgebakken visjes zijn er verkocht. Daarnaast waren er verschillende collega’s die lekkere hapjes hebben gemaakt, zoals Bara Bara’s, soep en saté stokjes. De bewoners van de aanleunwoningen stonden bij de rommelmarkt en hielpen mee als vrijwilliger. In totaal is er 3200 euro opgehaald voor het opknappen van het Ontmoetingscentrum.

Gedurende de dag konden geïnteresseerden een kijkje nemen in De Thuishaven en kennis maken met de bewoners. “Veel oudere mensen weten dat De Thuishaven in de buurt is, maar hebben nog nooit de gelegenheid gehad om een keer rond te kijken. Deze open dag was speciaal bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn om in de toekomst in het verpleeghuis of in de aanleunwoningen te komen wonen. Zo hopen we de drempel iets te verlagen”, aldus regiomanager Matthijs de Jong.