Afbeelding
Foto: Jurriaan Brobbel

Strandploeg en vrijwilligers in het zonnetje gezet

Algemeen

Tijdens het afgelopen zomerseizoen heeft de strandploeg nachten doorgewerkt om de kustlijn schoon te houden. Hierdoor hebben de badgasten elke ochtend naast het mooie weer ook kunnen genieten van een schoon strand. Wethouder Anne Mulder bedankte woensdag 5 oktober de strandploeg, vrijwilligers en andere organisaties die zich hiervoor hebben ingezet.

“Dit jaar gaat de boeken in als het meest zonnige jaar ooit in Nederland”, aldus wethouder Anne Mulder. “Bewoners en bezoekers uit binnen- en buitenland bezochten daarom Scheveningen. Veel bezoekers betekent helaas ook dat er meer afval wordt achtergelaten. Dag in dag uit hebben onze strandploeg en andere afvalhelden keihard gewerkt om onze stranden schoon te houden. Ik ben daar ontzettend dankbaar voor, want deze toppers hebben ervoor gezorgd dat onze badgasten konden genieten van al het moois dat onze kustlijn te bieden heeft.”

De strandploeg is bij het schoonhouden van het strand afgelopen strandseizoen geholpen door veel vrijwilligers en initiatieven. Bijvoorbeeld door bewonersinitiatieven zoals ‘Vuiljutten’ en diverse landelijke schoonmaakacties. Ook heeft de gemeente volop ingezet op communicatie richting badgasten om hun bijdrage te leveren aan een schoon strand door middel van de campagne ‘Schoon, doen we toch gewoon?’.