Raad bespreekt Voorontwerp Duinstraat

De gemeenteraad bespreekt donderdag 6 oktober het voorstel van het college van het voorontwerp Duinstraat.

Om een hogere capaciteit van het OV te bereiken wordt geleidelijk de huidige generatie rood-beige trams vervangen door nieuwe typen lagevloertrams. Op de lijnen 2, 3, 4 en 11 rijden deze nieuwe trams al. De lijnen 6, 12 en 16 worden de komende jaren geschikt gemaakt voor de nieuwe trams. Lijn 1 is al bijna volledig aangepast. Alleen het kruispunt bij de Duinstraat moet nog worden omgebouwd naar een rotonde. Dit gebeurt gelijktijdig met de uitvoering van onderhavig project, de Duinstraat.

Het deel van de Duinstraat tussen de Scheveningseweg en de Westduinweg, maakt geen onderdeel uit van een vaste tramroute, maar wordt wel dagelijks gebruikt als in- en uitrukroute naar en van de remise en kan eventueel ingezet worden als alternatieve route bij werkzaamheden op een van de andere lijnen. Ook dit deel van de Duinstraat moet daarom geschikt gemaakt worden voor de nieuwe trams. In de huidige situatie liggen de sporen te dicht bij elkaar om twee lagevloertrams elkaar te laten passeren. Ook wordt de tramhalte Duinstraat in lijn 11 (nabij de brandweerkazerne) aangepast.

De werkzaamheden aan de Duinstraat bieden tevens een kans voor een kwaliteitsimpuls. In het project is gezocht naar het toevoegen van kwalitatief groen en naar verbetering van de positie van de fietser en voetganger. De raad bespreekt in de vergadering van 6 oktober aanstaande het ontwerp voor de herinrichting van dit deel van de Duinstraat.