Bolletjes stookolie aangespoeld

Langs de Scheveningse kust zijn maandagochtend kleine bolletjes stookolie aangespoeld. Rijkswaterstaat is begonnen met het opruimen van de plakkerige zwartbruine substantie.

Volgens Rijkswaterstaat zijn de bolletjes langs de gehele Zuid-Hollandse kust aangespoeld, vanaf Zeeland tot aan Noordwijk. De stookolie is waarschijnlijk afkomstig van dezelfde lozing, die afgelopen weekend de Zeelandse stranden bevuilde. De maritieme politie heeft de illegale lozing in onderzoek, waarschijnlijk komt de stookolie van een schip.

Inmiddels worden ook hondenbezitters gewaarschuwd, aangezien honden sinds 1 oktober weer welkom zijn op het strand. Het Zoekteam Vermiste Honden Haaglanden geeft als tip mee: "Mocht uw hond toch vies geworden zijn, was hem of haar dan met groene Dreft Original."

Niet alleen wandelaars, surfers en honden krijgen te maken met het gore goedje op het strand. Ook zeedieren ondervinden merkbaar last van de stookolie. De dierenambulance heeft inmiddels al een aantal zeekoeten met stookolie op de veren binnengekregen.