Afbeelding
Foto: PR

Leerlingen Maris Belgisch Park winnen vier filmprijzen

Vorige week maandag was de festivaldag van het Nationaal Film Festival voor Scholieren in het Agora theater in Lelystad. Die dag kwamen bijna 500 enthousiaste scholieren uit heel Nederland samen. Van Maris College Belgisch Park waren vier films geselecteerd en de makers daarvan gingen dus ook op pad naar Lelystad.

Er waren allerlei filmworkshops door professionals waaraan de scholieren enthousiast deelnamen. Ook werden alle ingezonden films op een groot scherm vertoond in de grote zaal in het theater, waarna de leerlingen konden stemmen voor de publieksprijs op de film die zij het beste vonden. Aan het eind van de middag flaneerden ze op de rode loper en liepen daarna de grote zaal binnen voor de feestelijke prijsuitreiking. Vol spanning werd er gewacht op de bekendmaking van de winnaars en een luid gejuich steeg op toen de leerlingen van Maris College Belgisch Park wel viermaal het podium op mochten om een prijs in ontvangst te nemen!


Levi Numann (15) won de afgelopen twee jaar de eerste prijs, en ook dit jaar viel hij in de prijzen. Met zijn film ‘The Last Walk' kreeg hij de derde prijs in de categorie Animatie. De jury was erg onder de indruk van de manier hoe hij het verhaal vertelde met zijn animatie-film. En alsof dat nog niet genoeg was, won hij ook nog de derde prijs van de Publieksprijs.

Noor Meppelder (15) en Ella Meima (14) hadden de documentaire ‘Droom eens iets nieuws' ingezonden. Deze documentaire gaat erover dat jongeren tegenwoordig een sterk beeld hebben hoe hun toekomst zou moeten zijn. Droom eens iets wat jij echt zelf wilt! Zij wonnen met hun originele en persoonlijke film de tweede prijs in de categorie non-fictie.

In deze categorie deed ook Joëla Arnhem (14) mee met haar documentaire ‘Twin Towers', waarbij ze laat zien hoe mensen deze heftige gebeurtenis hebben beleefd. De jury was erg enthousiast hoe ze dit verhaal vertelde door middel van interviews en bestaande en geschoten beelden. Ze won dan ook de eerste prijs!