Afbeelding
Foto: KNRM

Nieuw boothuis KNRM Scheveningen opgeleverd

Vorige week is het nieuwe boothuis van KNRM Scheveningen, op de kopse kant van de visafslag, opgeleverd. Met het nieuwe boothuis krijgt de KNRM op Scheveningen een nieuwe huisvesting.

Het nieuwe boothuis is onderdeel van de ontwikkeling van het havengebied. De gebiedsontwikkeling omvat de herinrichting van het gebied en de ontwikkelingen van meerdere nieuwbouwplannen.

Het nieuwe boothuis is in opdracht van de KNRM door VolkerWessels Vastgoed ontwikkeld en door Systabo gerealiseerd. VolkerWessels Vastgoed en Systabo ondersteunen de maatschappelijke functie van de KNRM en bekrachtigden dit tijdens de sleuteloverdracht met de overhandiging van een donatie van 5.000 euro aan de KNRM.

De vormgeving van de nieuwbouw is afgeleid van de kenmerkende vorm van de naastgelegen monumentale visafslag. In de haven naast het nieuwe boothuis komt ook een nieuw aanlegponton voor de reddingboten. De komende periode zal de KNRM het boothuis inrichten en gebruiksklaar maken. Wanneer ook het aanlegponton en de omgeving rondom het boothuis gereed zijn, zal KNRM Scheveningen naar verwachting komend voorjaar verhuizen naar de nieuwe plek.