Scheveningen pakt overwinning in Volendam

SVV Scheveningen heeft tegen de beloften van FC Volendam een welkome zege geboekt. In het Palingdorp werd Michael de Niet de matchwinner. Hij wist met het hoofd de 0-1 binnen te koppen.

Scheveningen begon wat gecontroleerd aan de eerste helft. Het liet Jong FC Volendam aan de bal en wist de ploeg goed te bedwingen. Scheveningen pakte daarna het heft in handen en kon een aantal keer zeer gevaarlijk naar voren komen, echter stond het viezer nog niet helemaal op scherp. Op slag van rust leek de wedstrijd te kantelen toen De Niet werd gevloerd door de doelman met een beenveegje. Helaas geen strafschop en de rust ging in met een 0-0 stand.

In de tweede helft dicteerde Scheveningen het spel en was het verzet van de Jong Volendammers gebroken. De verdediging van de Scheveningers stond als een huis en hield simpel stand. Op de momenten dat de verdediging wel uit elkaar was gespeeld was de Scheveningse doelman heer en meester met mooie reflexen.

In minuut 71 kwam Scheveningen dan op voorsprong toen een goede voorzet van Immers panklaar op het hoofd van De Niet belandde, hij kopte onder de uitgekomen doelman door en wist doeltreffend binnen te koppen. Hoewel Scheveningen daarna verzuimde om verder uit te lopen, kwam het niet meer in problemen en boekte zo haar tweede overwinning.