Eerste punten voor Kalinko in de eerste divisie

Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd voor Kalinko dames 1 op het planning. Na een goede trainingsweek speelden de dames de wedstrijd tegen Peelpush dames 2.

Kalinko begon de eerste set goed. De dames wisten waar de focuspunten lagen en hoe ze hun krachten konden benutten. De set ging gelijk op tot 12-12, maar toch wist Kalinko door sterk spel een gaatje te slaan van vijf punten. Helaas kwam ook Peelpush beter in haar spel. De set kwam weer gelijk bij een stand van 23-23. Peelpush zette door en pakte de set (23-25).

Ondanks het verlies van de eerste set begon Kalinko de tweede set gelijk goed. Kalinko kreeg niet alleen de passlijn onder controle, ook wist de spelverdeelster de aanvalsters goed te bedienen. Vol overmacht pakte Kalinko de set met duidelijke cijfers (25-15).

De derde set was vergelijkbaar met de tweede set. Kalinko speelde nog steeds met overmacht en dit resulteerde in frustratie en fouten aan de kant van Peelpush. Ook deze set ging naar Kalinko (25-19).

De vierde set was het moment voor Kalinko om de voorsprong door te zetten. Helaas was in begin van de set al duidelijk dat dit niet zo makkelijk zou gaan als de vorige sets. Kalinko begon niet scherp en wist niet te scoren. De rollen waren omgedraaid en Kalinko kon Peelpush niet meer bijbenen (15-25).

Voor de beslissende vijfde set zette de dames van Kalinko zichzelf weer op scherp. Al snel keek Kalinko tegen een kleine achterstand aan en de foutenlast bleef te hoog. Kalinko moest genoegen nemen met een verlies (9-15).

Ondanks dat Kalinko hiermee de eerste punten heeft behaald in de eerste divisie, blijft het zuur om na een 2-1 voorsprong alsnog met 2-3 te verliezen. Aankomend weekend spelen de dames van Kalinko thuis tegen Somas Activia, aanvang 14.30 uur in sporthal Houtrust.