Afbeelding

Zakelijke overwinning voor KVS

Op een winderig Cas van Dijk-park had KVS/ Groeneveld Keukens zaterdagmiddag weinig moete met Antilopen uit Leusden. In een wedstrijd, die vanwege de wind maar moeizaam op gang kwam, stond het bij rust al 11-5, waarna KVS zonder zich bovenmatig in te spannen in de tweede helft niet meer in de problemen kwam. Door de vierde overwinning op rij staat KVS nog altijd ongeslagen op de eerste plek.

De verwachtingen voorafgaand aan het duel met Antilopen waren hooggespannen. Maar al snel werd duidelijk dat die verwachtingen niet waargemaakt gingen worden. KVS speelde de eerste helft met wind tegen, waardoor het aanvalsspel zich voornamelijk in het achterveld afspeelde. Voor een echte leuke wedstrijd stond er dan ook een te harde wind, die met name van invloed was op de afstandschoten.

Het duurde dan ook lang voordat KVS de eerste twee treffers via Pieter Redelijkheid (doorloopbal) en Jill Buytelaar (afstandschot) wist te scoren. Aan de andere kant frommelde Antilopen zich langs de KVS-verdedigers waardoor het na 17 minuten spelen 5-3 stond. Na een wat stroperige openingsfase ging KVS beter om met de omstandigheden en aan de hand van aanvoerder Pieter Redelijkheid (vier keer in de eerste helft) en Larissa Lazarom (drie keer in de eerste helft) was de score al uitgebouwd naar 11-5 bij rust.

Ook in de tweede helft bleef KVS de bovenliggende partij maar kabbelde de wedstrijd voort. KVS wilde wel maar had moeite met de afronding. Daar stond tegenover dat Antilopen ook niet bij machte was om het KVS echt moeilijk te maken, waardoor de marge van zes doelpunten gedurende de tweede helft in stand bleef. Toch was er één speelster aan KVS-zijde die zaterdagmiddag weinig moeite had met de afronding: met vier afstandschoten en twee rake strafworpen was Larissa Lazarom de Woman-of-the-Match. Eindstand: 19-13.

KVS speelt aanstaande zaterdag een uitwedstrijd tegen Dindoa. Op papier een interessante ontmoeting want Dindoa staat met één nederlaag en drie overwinningen op een gedeelde tweede plaats achter KVS. De wedstrijd in Ermelo begint om 15.30 uur.